Uw Harde Schijf Revitaliseren: Hoe U Dingen Voor Elkaar Krijgt?

Inhoudsopgave:

Uw Harde Schijf Revitaliseren: Hoe U Dingen Voor Elkaar Krijgt?
Uw Harde Schijf Revitaliseren: Hoe U Dingen Voor Elkaar Krijgt?

Video: Uw Harde Schijf Revitaliseren: Hoe U Dingen Voor Elkaar Krijgt?

Video: Uw Harde Schijf Revitaliseren: Hoe U Dingen Voor Elkaar Krijgt?
Video: Dit is wat ik doe in Russische garages 2024, Mei
Anonim

Een typische dag voor een computergebruiker begint met het indrukken van de aan/uit-knop op de systeemeenheid: het bekende geluid van het opstarten van een computer, een opstartscherm met "windows" verschijnt op het scherm. Maar de start van het werk gaat niet altijd zoals gewoonlijk: wanneer u de computer aanzet, kunnen serviceberichten u op de hoogte stellen van een storing. In dit geval worden gebruikers meestal geconfronteerd met een storing van de harde schijf.

Uw harde schijf revitaliseren: hoe u dingen voor elkaar krijgt?
Uw harde schijf revitaliseren: hoe u dingen voor elkaar krijgt?

Het is nodig

Diagnose van problemen bij het lezen van de harde schijf

instructies:

Stap 1

Het meest voorkomende probleem bij het werken met besturingssystemen van de Windows-familie is een fout tijdens het lezen van de schijf. Wanneer dit probleem zich voordoet, wordt het besturingssysteem gewoon niet geladen. Feit is dat de systeembestanden op deze harde schijf beschadigd zijn. Ze kunnen worden vervangen door een MS-DOS-opstartdiskette te gebruiken.

Stap 2

Deze diskette kan alleen worden gemaakt op een computer met een werkend besturingssysteem. Nadat u het hebt gemaakt, zet u uw computer aan en houdt u de Delete-toets ingedrukt. Geef in de sectie Boot de Floppy op als de eerste opstartbron.

Stap 3

Druk op de F10-toets en selecteer Y. Als u opstart vanaf een diskette, voert u de opdracht SYS C: in om de systeembestanden te herstellen die nodig zijn om uw exemplaar van Windows op te starten. Als deze opdracht niet helpt, is de schijfpartitietabel daarom beschadigd, gebruik dan de opdracht DOS FDISK / MBR om deze te herstellen.

Stap 4

Als de bovenstaande opdrachten u niet hebben geholpen en de gegevens op de harde schijf duur zijn, neem dan contact op met een gespecialiseerde werkplaats. Anders moet u de schijf formatteren en verschillende partities opnieuw maken. Voer de opdracht FORMAT C: / S in om de harde schijf te formatteren. Voer vervolgens de opdracht FDISK uit, die kan worden gebruikt om de schijf in meerdere partities te verdelen.

Stap 5

Na elke bewerking is het raadzaam om de computer opnieuw op te starten om andere onaangename situaties te voorkomen die kunnen leiden tot een nieuwe storing of verlies van gegevens. Nadat u alle bewerkingen op de harde schijf hebt voltooid, gaat u verder met de installatie van het besturingssysteem. Vergeet niet dat u in de BIOS-instellingen de waarde moet wijzigen van de regel waarin het opstartapparaat wordt aangegeven.

Stap 6

Druk op de Delete-toets en vervang Floppy in de sectie Boot door CD-ROM.

Aanbevolen: