Een Netwerkscanner Instellen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkscanner Instellen
Een Netwerkscanner Instellen
Anonim

Een lokaal netwerk biedt verschillende voordelen voor het werken met data: kopiëren, informatie overdragen, programma's en apparatuur delen. Eén apparaat kan bijvoorbeeld met meerdere computers in een netwerk werken.

Een netwerkscanner instellen
Een netwerkscanner instellen

Het is nodig

  • - een computer;
  • - geconfigureerd lokaal netwerk;
  • - scanner.

instructies:

Stap 1

Download RemoteScan 5 om de scanner via het netwerk in Windows te delen. Je kunt het hier downloaden https://www.remote-scan.com/. Installeer de serverversie van het programma op de computer waarop de scanner is aangesloten. Installeer de clientversie van de toepassing op andere computers in het netwerk. Bij het installeren van de nieuwste versie geeft het programma een bericht weer waarin staat dat de scanner niet is gevonden, maak je geen zorgen, dit is normaal. Na het installeren van de serverversie verschijnt het programmapictogram in de lade. Klik erop met de rechtermuisknop, ga naar "Instellingen" om de scanner met het netwerk te verbinden. Selecteer uw scanner en configureer de poorten. De scanner wordt mogelijk niet onmiddellijk gedetecteerd, dit duurt één tot drie minuten

Stap 2

Open je firewall / antivirus en geef toegang tot poort 6077, als je NOD 32 antivirus hebt, ga dan naar je persoonlijke firewall, schakel in de instellingen naar interactieve modus en maak een aparte regel voor het RemoteScan-programma. Installeer daarna de clientversies op andere computers. De installatie van de netwerkscanner in Windows is nu voltooid.

Stap 3

Stel een netwerkscanner in Ubuntu OS in. Ga naar de terminal, voer de opdracht # apt-get install in en voer de naam in van het vereiste pakket - sane-utils, open vervolgens het scannerconfiguratiebestand, dat zich in de map /etc/sane.d/ kan bevinden met de naam saned.conf, voeg het adres toe aan het einde van het bestand van de computer waarmee u de scanner wilt delen. Bewerk het bestand #nano /etc/inetd.conf, voeg de regel sane-port stream tcp nowait saned: saned daar toe en specificeer het volgende pad / usr / sbin / saned saned.

Stap 4

Maak een scannergroep: #groupadd scanner. Voeg gebruikers toe aan deze groep met het volgende commando: # #usermod -aG scanner "Gebruikersnaam"; usermod -aG-scanner gesaneerd. Bewerk het bestand 40-libsane.rules in de map nano /lib/udev/rules.d/ en zoek daar uw scanner. Verander de regel met de scannernaam in iets als dit: # "Scannernaam"; ATTRS {idVendor} == "03f0", ATTRS {idProduct} == "4305", ENV {libsane_matched} = "yes", MODE = "664", "Groepsnaam" = "scanner".

Stap 5

Configureer de clientcomputer: installeer het sane-utils-pakket met behulp van het standaardpakketinstallatieprogramma apt-get install, bewerk het net.conf-bestand in de map nano /etc/sane.d/, voeg het adres van de scannercomputer toe aan het einde van dit bestand. De netwerkverbinding van de scanner is voltooid.

Aanbevolen: