Hoe Ahci In BIOS In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Ahci In BIOS In Te Schakelen
Hoe Ahci In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe Ahci In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe Ahci In BIOS In Te Schakelen
Video: Как включить AHCI для SATA в BIOS без переустановки Windows, ошибка INACCESSIBLE BOOT DEVICE 💻🛠️🤔 2024, Mei
Anonim

Je hebt een moderne computer en je hebt een nieuwe harde schijf gekocht. Je hebt waarschijnlijk al gehoord van de nieuwe NCQ-functie die op de nieuwste modellen is geïmplementeerd. U kijkt er naar uit om het laden van Windows en software te versnellen, waardoor het geluid van de harde schijf wordt verminderd. Het enige dat overblijft is om naar het BIOS te gaan en enkele wijzigingen in de instellingen aan te brengen.

Hoe ahci in BIOS in te schakelen
Hoe ahci in BIOS in te schakelen

instructies:

Stap 1

Als u dergelijke nieuwe producten kent en begrijpt wat er op het spel staat, weet u waarschijnlijk hoe u het BIOS moet starten. Als dit niet het geval is, start u uw computer opnieuw op. Tijdens het testen van het RAM-geheugen verschijnt onder aan het scherm het bericht Press Del to enter setup. U moet dus op de Del-knop drukken of degene die in plaats daarvan wordt aangegeven, misschien is het een toetsencombinatie om het BIOS te openen.

Stap 2

AHCI-instelling op BIOS-niveau is alleen aanwezig in moederborden van de nieuwe generatie, waarbij de IDE / SATA-controller de SATA II-interface ondersteunt. AHCI staat voor Advanced Host Controller Interface. Om deze instelling te configureren, gaat u naar het tabblad ATI SATA Type. Mogelijke waarden in het tabblad: Native IDE, RAID, AHCI.

Stap 3

In de Native IDE-positie zijn SATA-schijven toegankelijk via een mechanisme dat vergelijkbaar is met een IDE-controller. In deze positie zijn geen extra stuurprogramma's nodig, omdat alles wat nodig is voor een correcte werking in elk besturingssysteem is opgenomen. De RAID-waarde combineert harde schijven tot RAID-arrays, waardoor de betrouwbaarheid van de gegevensopslag en de werksnelheid toenemen. Installatie vereist een stuurprogramma op verwisselbare media. En tot slot de AHCI-waarde: het schijfsubsysteem heeft in deze modus de hoogste prestatiewaarde.

Stap 4

Vergelijkbaar werk wordt gedaan als het tabblad SATA RAID / AHCI-modus wordt genoemd. Het enige verschil is dat het IDE-controllermechanisme wordt gebruikt in de parameter Disabled. RAID en AHCI in respectievelijk SATA RAID- en AHCI-modusopties.

Stap 5

Als u een SATA AHCI-modustabblad hebt, zijn er waarden: Ingeschakeld en Uitgeschakeld. Met de parameter Enabled kunt u profiteren van de AHCI-modus.

Stap 6

Het wordt aanbevolen om de AHCI-modus in te schakelen voordat u het besturingssysteem installeert. Als de moduswijzigingen in het BIOS plaatsvonden terwijl het systeem was geïnstalleerd, verschijnt er een "blauw scherm des doods". Om dit te voorkomen, vervangt u geforceerd de standaard IDE / SATA-driver.

Stap 7

Als het zo is dat je een oud besturingssysteem (Windows 9x-familie) hebt geïnstalleerd, dan is het gebruik van de AHCI-controller nauwelijks toegestaan, omdat de benodigde stuurprogramma's niet bestaan.

Aanbevolen: