Hoe USB-ondersteuning In BIOS In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe USB-ondersteuning In BIOS In Te Schakelen
Hoe USB-ondersteuning In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe USB-ondersteuning In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe USB-ondersteuning In BIOS In Te Schakelen
Video: How To Fix USB Ports and USB Devices By Resetting The BIOS / Fix N°3 (Windows 10, 8.1, 8, 7 u0026 Vista) 2023, Maart
Anonim

BIOS is een set firmware die zich op een geheugenchip op het moederbord van een computer bevindt. Wanneer de computer wordt aangezet, zelfs voordat het besturingssysteem is geladen, herkent het BIOS de geïnstalleerde apparaten, controleert hun werking en start ze met de opgegeven instellingen. In de meeste gevallen moet USB-ondersteuning in het BIOS zijn ingeschakeld. veel apparaten gebruiken deze interface om verbinding te maken met een computer.

Hoe USB-ondersteuning in BIOS in te schakelen
Hoe USB-ondersteuning in BIOS in te schakelen

instructies:

Stap 1

Ga naar het BIOS-setupprogramma. Om dit te doen, moet u op een specifieke toets of toetsencombinatie drukken nadat u de computer hebt ingeschakeld bij het controleren van apparaten, voordat u het besturingssysteem laadt. De meest gebruikelijke optie is om op de Delete- of Del-toets te drukken. Als u wilt weten welke toets u in een bepaald geval moet indrukken, let dan goed op de tekst op het scherm wanneer u de computer aanzet. Een van de regels zal een hint zijn die lijkt op de volgende: Druk op F2 om Setup te openen.

Stap 2

Zoek het menu-item dat de instelling bevat die verantwoordelijk is voor het inschakelen van USB-ondersteuning in het BIOS. Afhankelijk van de BIOS-fabrikant kan dit item verschillende namen hebben. Veelvoorkomende opties zijn Geïntegreerde randapparatuur, randapparatuur, geavanceerd. Als zo'n item niet bestaat, probeer dan naar andere secties te gaan - in een daarvan kom je het benodigde item uit de volgende stap tegen.

Stap 3

Selecteer de parameter die direct verantwoordelijk is voor de USB-controller. Het kan ook verschillende namen hebben in verschillende BIOS-versies. Maar de naam zal noodzakelijkerwijs het woord USB bevatten, bijvoorbeeld USB-controller, USB-apparaat, USB-functie, OnChip USB, ingebouwd USB-apparaat. Het kan zowel direct in de vorige paragraaf als in het subitem Onboard Device, USB Configuration, OnChip Device worden gevonden.

Stap 4

Stel in op Ingeschakeld om USB-ondersteuning in te schakelen. In sommige BIOS-versies is het niet alleen mogelijk om de USB-controller in te schakelen, maar ook om de werkingsmodus aan te geven met behulp van items V1.1 en V1.1 + V2.0. In dit geval moet u de optie V1.1 + V2.0 kiezen, die naast de USB 1.1-modus ook de modernere USB 2.0 zal gebruiken.

Stap 5

Sla de instellingen op. Selecteer hiervoor de menuoptie Save & Exit Setup in het hoofdmenu van het BIOS-setupprogramma. De computer wordt automatisch opnieuw opgestart en vervolgens wordt USB-ondersteuning ingeschakeld.

Populair per onderwerp