Hoe De Harde Schijf In BIOS In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijf In BIOS In Te Schakelen
Hoe De Harde Schijf In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe De Harde Schijf In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe te repareren harde schijf kan niet worden gedetecteerd in BIOS op moederbord? | ASUS SUPPORT 2022, December
Anonim

Bij het vervangen van een harde schijf door een nieuwe, gebeurt het dat het systeem deze niet kan detecteren. De harde schijf is aangesloten op de computer, maar staat niet in de lijst met beschikbare hardware. Soms moet u voor de juiste weergave van aangesloten apparaten enkele instellingen in het BIOS wijzigen. Met de juiste BIOS-configuratie worden alle harde schijven automatisch weergegeven.

Hoe de harde schijf in BIOS in te schakelen
Hoe de harde schijf in BIOS in te schakelen

Het is nodig

Een computer met een besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan en druk onmiddellijk na het aanzetten, zonder te wachten tot het besturingssysteem begint te laden, op de "DEL"-toets. U bevindt zich in het BIOS-menu. Ga naar het tabblad "HOOFD" en druk op "Enter". Er verschijnt een menu met de optische stations en harde schijven die op de computer zijn aangesloten. Zoek de vereiste harde schijf in de hardwarelijst. Als het er niet is, selecteer dan het nummer van de "SATA"-connector waarop het was aangesloten en klik op "AVTO". Het systeem zoekt nu naar apparatuur die op deze aansluiting is aangesloten. Als de harde schijf door het systeem is gedetecteerd, klikt u op de opdracht "save end exit". De computer wordt opnieuw opgestart en de harde schijf is beschikbaar in Deze computer.

Stap 2

Als het systeem de harde schijf niet kan detecteren, is de SATA-interfacecontroller waarschijnlijk uitgeschakeld. Zoek de regel "SATA-configuratie" en selecteer "inschakelen" op het tabblad "controller". Voer vervolgens de bewerking uit die in de bovenstaande paragraaf is beschreven.

Stap 3

Als u zojuist per ongeluk de harde schijf in het BIOS hebt uitgeschakeld, is het opnieuw inschakelen de gemakkelijkste manier om de instellingen opnieuw in te stellen. Ga naar BIOS en selecteer de regel (Load Default). De computer wordt opnieuw opgestart en de harde schijf is weer beschikbaar.

Stap 4

Nadat u de harde schijf in het BIOS hebt weergegeven, moet u de gegevens over de aangesloten apparaten in het besturingssysteem bijwerken. Zet uw computer aan en wacht tot Windows is geladen. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer. Selecteer de opdracht "Eigenschappen". Ga dan naar "Apparaatbeheer". Klik op de regel die de namen van uw systeem weergeeft. Dit is de naam van de computer die is geregistreerd tijdens de installatie van Windows. Simpel gezegd, dit is de bovenste regel, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Hardwareconfiguratie bijwerken. Het systeem scant de aangesloten apparaten en de harde schijf is beschikbaar voor gebruik.

Populair per onderwerp