Hoe Ahci In Windows 7 In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Ahci In Windows 7 In Te Schakelen
Hoe Ahci In Windows 7 In Te Schakelen

Video: Hoe Ahci In Windows 7 In Te Schakelen

Video: Hoe Ahci In Windows 7 In Te Schakelen
Video: Как включить AHCI для SATA в BIOS без переустановки Windows, ошибка INACCESSIBLE BOOT DEVICE 💻🛠️🤔 2024, Mei
Anonim

AHCI-technologie wordt gebruikt op computers met Intel-processors om sneller gegevens te kunnen schrijven en lezen van een harde schijf die via een SATA-sleuf op de computer is aangesloten. Bij het installeren van Windows 7 wordt deze optie automatisch geselecteerd, maar in sommige gevallen moet AHCI handmatig worden ingeschakeld.

Hoe ahci in Windows 7 in te schakelen
Hoe ahci in Windows 7 in te schakelen

instructies:

Stap 1

Als AHCI is uitgeschakeld op moederbordniveau, ontvangt u een melding tijdens de systeeminstallatie. Ondanks dat de moederbordfabrikant deze functie in het BIOS heeft uitgeschakeld, kunt u deze in Windows 7 inschakelen door de bijbehorende parameter in het register te bewerken.

Stap 2

Open de systeemregistereditor door het menu Start op te roepen en Regedit te typen in de zoekreeks voor programma's. U kunt Regedit ook vinden in de systeemmap van Windows. Open hiervoor het menu "Start" - "Computer" - "Lokale schijf C:". Selecteer Windows - regedit32.exe in de lijst met mappen.

Stap 3

In het venster dat verschijnt, ziet u een lijst met systeemregistermappen. De overeenkomstige tak van de records-boom is verantwoordelijk voor het bepalen van de AHCI-parameter in het systeem. Klik op het HKEY_LOCAL_MACHINE-item. Ga in de vervolgkeuzelijst op dezelfde manier naar SYSTEEM - CurrentControlSet - services - msahci.

Stap 4

Door op de laatste regel te klikken, aan de rechterkant van het venster, ziet u een lijst met parameters die beschikbaar zijn om te bewerken. Klik met de rechtermuisknop op de Start-toets en klik op Wijzigen.

Stap 5

Voer 0 in het veld "Waarde" in en klik vervolgens op "OK" om de wijzigingen toe te passen. U kunt nu het venster Register-editor sluiten. Om de wijzigingen volledig toe te passen, start u de computer opnieuw op en gaat u naar de BIOS-bewerkingssectie door op de overeenkomstige toets te drukken om dit menu aan het begin van het opstarten op te roepen. BIOS kan worden aangeroepen met behulp van verschillende toetsen, waarvan de namen onderaan het venster worden aangegeven wanneer de computer opstart.

Stap 6

Ga naar het AHCI-gedeelte en schakel functieondersteuning in door de optie AAN te selecteren in de weergegeven lijst. Druk op F10 om af te sluiten en voer JA in om uw wijzigingen op te slaan.

Stap 7

Wacht tot het systeem is gestart en installeer automatisch de AHCI-stuurprogramma's. Start vervolgens uw computer opnieuw op. Het inschakelen van AHCI is voltooid.

Aanbevolen: