Hoe De Naam Van De Videokaart Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Naam Van De Videokaart Te Achterhalen?
Hoe De Naam Van De Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe De Naam Van De Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe De Naam Van De Videokaart Te Achterhalen?
Video: Hoe werkt belastingontwijking precies? - RTL Z NIEUWS 2024, April
Anonim

Bij gaming en professionele computers neemt de videokaart een belangrijke plaats in. Kenners van computerspelletjes en videobewerking kiezen zorgvuldig een videokaart voordat ze ze kopen. U kunt ook de naam van de videokaart achterhalen zonder de computer te demonteren.

Hoe de naam van de videokaart te achterhalen?
Hoe de naam van de videokaart te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Dit kan natuurlijk ook als je het niet bewaard hebt of gewoonweg geen handleiding hebt, of je een gebruikte computer hebt gekocht. Het is niet moeilijk om de naam van de fabrikant en het model van de videokaart te achterhalen. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" op het bureaublad, selecteert u "Alle programma's" en vervolgens de map "Accessoires". In deze map ziet u een snelkoppeling "Uitvoeren". Deze snelkoppeling is toegankelijk in Windows Vista en Windows 7 door naar Start te gaan en onderaan Uitvoeren (zonder aanhalingstekens) te typen om naar programma's en bestanden te zoeken.

Stap 2

Klik op de snelkoppeling "Uitvoeren" en voer in de regel die verschijnt "dxdiag" in (zonder aanhalingstekens) en klik vervolgens op "OK". U krijgt een computerdiagnosetool genaamd DirectX te zien. Het bevat informatie over de fabrikanten van de fysieke hardware voor de computer, "hardware" genoemd. Dit is inclusief de videokaart. Ga naar het tabblad "Weergave" en verifieer dit.

De belangrijkste elementen van het tabblad "Beeldscherm", sectie "Apparaat":

Naam - de volledige naam van de videokaart, inclusief het model en het nummer;

Fabrikant - een bedrijf dat videokaarten vervaardigt onder zijn eigen label;

Chiptype - De GPU die de videokaart gebruikt.

Aanbevolen: