Hoe Installeer Ik Windows 7 Via Dvd-rw

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows 7 Via Dvd-rw
Hoe Installeer Ik Windows 7 Via Dvd-rw

Video: Hoe Installeer Ik Windows 7 Via Dvd-rw

Video: Hoe Installeer Ik Windows 7 Via Dvd-rw
Video: Как установить Windows 7: Руководство для начинающих 2024, Mei
Anonim

U kunt het besturingssysteem Windows 7 zelf installeren vanaf een dvd- of USB-station. In beide gevallen moet u eerst een opstartapparaat maken met de bestanden die nodig zijn om het besturingssysteem te installeren.

Hoe installeer ik Windows 7 via dvd-rw
Hoe installeer ik Windows 7 via dvd-rw

Noodzakelijk

  • - dvd-schijf;
  • - Windows 7 usb / dvd-downloadtool.

instructies:

Stap 1

Download de afbeelding van de installatieschijf van Windows 7. U kunt de originele bestanden gebruiken die beschikbaar zijn op de Microsoft-website. Het gedownloade bestand moet iso-rechten hebben. Selecteer de versie van het besturingssysteem die overeenkomt met de licentiesleutel die voor u beschikbaar is.

Stap 2

U kunt een opstartbare schijf maken met een groot aantal programma's. Laten we eens kijken naar dit proces aan de hand van het voorbeeld van de Windows 7 usb/dvd downloadtool. Dit is een officieel hulpprogramma van Microsoft. Download dit programma en installeer het. Plaats uw dvd-r- of dvd-rw-station in uw optische station. Houd er rekening mee dat als de bestanden eenmaal zijn gebrand, u de inhoud van de schijf niet meer kunt wijzigen.

Stap 3

Voer het geïnstalleerde programma uit. Klik in het eerste venster op de knop Bladeren en specificeer het pad naar het gedownloade iso-bestand. Klik op de knop Volgende. Druk nu op de dvd-knop en selecteer het optische station met een lege schijf erin. Start het proces van het schrijven van bestanden naar schijf door op Start te klikken. Nadat het programma is voltooid, start u uw computer opnieuw op.

Stap 4

Activeer onmiddellijk na het inschakelen van de pc het opstartmenu. Hiervoor moet meestal op de F12-knop worden gedrukt. Selecteer uw dvd-station in de lijst met beschikbare apparaten. Als u het opgegeven menu niet kunt starten, gaat u naar het BIOS van het moederbord van de computer door op Del te drukken. Open het menu Prioriteit opstartapparaat. Verplaats de dvd naar de bovenste regel. Druk op F10 en bevestig om de parameters op te slaan.

Stap 5

Wanneer de computer opnieuw opstart, start het installatieprogramma van het besturingssysteem Windows 7. Selecteer in het eerste dialoogvenster de optie Volledige installatie. Wacht terwijl het hulpprogramma de harde schijf scant en een lijst met beschikbare partities maakt. U kunt de grootte en het aantal partities op de harde schijf wijzigen. Gebruik hiervoor de knoppen "Verwijderen" en "Maken". Nadat u de harde schijf hebt voorbereid, selecteert u het gebied waar het nieuwe exemplaar van Windows wordt geïnstalleerd en klikt u op Volgende.

Stap 6

Wacht terwijl het programma de vereiste bestanden kopieert en ze voorbereidt om naar schijf te schrijven. Dit proces kan 30 tot 60 minuten duren. De benodigde tijd hangt af van het vermogen van de computer en de snelheid waarmee de bestanden naar het dvd-station worden geschreven. Volg na de automatische herstart de verdere instructies van de OS-installatiewizard. U moet de huidige datum en tijd opgeven, de Windows Firewall-modus selecteren en ten minste één gebruiker maken. Houd er rekening mee dat het geselecteerde account beheerdersrechten krijgt.

Stap 7

Na de tweede herstart wordt het bureaublad van Windows 7 gestart, waarmee het installatieproces is voltooid. Voor een normale werking van de apparaten installeert u de benodigde stuurprogramma's en software.

Aanbevolen: