Wat Te Doen Als De Cartridge Droog Is?

Wat Te Doen Als De Cartridge Droog Is?
Wat Te Doen Als De Cartridge Droog Is?

Video: Wat Te Doen Als De Cartridge Droog Is?

Video: Wat Te Doen Als De Cartridge Droog Is?
Video: Make Sponge Refillable Cartridges for Canon PG-245 CL-246 PG-240 CL-241 2024, Mei
Anonim

Kleureninkjetprinters zijn wijdverbreid vanwege hun lage kosten en goede afdrukkwaliteit. Ze hebben echter ook hun nadelen. Met name gebruikers van dergelijke printers worden vaak geconfronteerd met opdrogende inkt in cartridges.

Wat te doen als de cartridge droog is?
Wat te doen als de cartridge droog is?

Het drogen van een cartridge gebeurt meestal wanneer de inkt op is en de printer daarna lange tijd niet is gebruikt. Tegelijkertijd hangen de kansen om het te "doen herleven" rechtstreeks af van hoe lang het zonder gebruik heeft gestaan. Als een cartridge enkele maanden droog is geweest, is het erg moeilijk, zo niet onmogelijk om deze te herstellen. Met een periode van één tot twee weken is het herstellen van een opgedroogde cartridge best een haalbare opgave.

Er zijn verschillende manieren om te herstellen. Probeer eerst een eenvoudige, en als het niet helpt, ga dan verder met complexere. Om met een gedroogde patroon te werken, bereidt u een paar papieren servetten voor om de tafel, het plastic deksel van het blik, alcohol of wodka en een spuit niet te besmeuren. Giet alcohol in de dop en dompel de patroon er een paar uur in. Steek daarna de spuit in het bovenste gat en blaas de patroon uit met een krachtige luchtstraal.

Als de bovenstaande procedure niet werkt, probeer dan een andere methode. Zet een ketel water op het gas, wacht tot het kookt. Plaats vervolgens de gedroogde patroonkop onder de stoomstraal en houd hem daar 5-8 seconden. Veeg vervolgens af met een servet en houd het weer boven stoom, enzovoort vijf keer. Blaas de patroon uit met een spuit. Deze methode kan worden gebruikt om zelfs sterk gedroogde cartridges te herstellen.

Om een grondig gedroogde cartridge te herstellen, kunt u speciale oplossingen gebruiken. De eerste is zuur. De samenstelling: 10% azijnzuuressentie, 10% alcohol, 80% gedestilleerd water. De tweede is neutraal. De samenstelling: 10% glycerine, 10% alcohol, 80% gedestilleerd water. De derde is alkalisch. De samenstelling: 10% ammoniak, 10% alcohol, 10% glycerine, 70% gedestilleerd water.

Probeer alle drie de oplossingen één voor één. Door de aanwezigheid van verschillende media, van zuur tot alkalisch, kunt u zelfs zeer droge patronen laten weken. In dit geval moet de patroon minimaal 10 uur in elke oplossing worden bewaard. Probeer na het verwijderen uit elke oplossing de patroon voorzichtig te spoelen met een spuit.

Aanbevolen: