Hoe Kom Je Erachter Welke Tools In Photoshop Waarvoor Zijn?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Tools In Photoshop Waarvoor Zijn?
Hoe Kom Je Erachter Welke Tools In Photoshop Waarvoor Zijn?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Tools In Photoshop Waarvoor Zijn?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Tools In Photoshop Waarvoor Zijn?
Video: Adobe Photoshop Tutorial: EVERY Tool in the Toolbar Explained and Demonstrated 2024, Mei
Anonim

De beschikbare tools in Photoshop bevinden zich standaard in een zwevend paneel aan de linkerkant van het scherm. Sommigen van hen, die een zwarte driehoek op hun pictogram hebben, bevatten variëteiten. Wanneer u een tool selecteert bovenaan het programmavenster, onder de menubalk, verschijnt het optiepaneel van de tool.

Hoe kom je erachter welke tools in Photoshop waarvoor zijn?
Hoe kom je erachter welke tools in Photoshop waarvoor zijn?

Noodzakelijk

Computer met geïnstalleerde "Photoshop" en internettoegang

instructies:

Stap 1

Kijk naar het gereedschapspictogram op het paneel - dit is vaak genoeg om het doel ervan te begrijpen. U hoeft alleen de afbeeldingen op het paneel logisch correct te interpreteren. De iconen hebben een gestandaardiseerde look and feel en komen je vast bekend voor. Een gestippelde rechthoek betekent bijvoorbeeld een selectie van een gebied, een druppel betekent een vervaging, een pipet betekent een hulpmiddel met dezelfde naam voor het werken met kleur, een vergrootglas betekent een toename, enz. Zoals u kunt zien, zijn bijna alle afbeeldingen op het paneel gemakkelijk te "lezen" door een gebruiker die op de een of andere manier bekend is met computersymbolen.

Stap 2

Besteed aandacht aan de opstelling van de werkbalkitems. Ze zijn van boven naar beneden in groepen verdeeld: selecteren, bijsnijden, meten, retoucheren, tekenen, typen, navigeren. Deze groepering helpt u ook het doel van de tool te bepalen, zelfs als het pictogram u niet bekend is.

Stap 3

Plaats de muisaanwijzer op een tool om een tooltip met een naam en een toets te zien die door tools uit dezelfde groep bladert. Om sneltoetsen te gebruiken, drukt u op Shift en op de letter die wordt aangegeven in de knopinfo. Als u bijvoorbeeld een spons wilt selecteren, moet u drie keer op Shift + O drukken, omdat de spons de derde is in een groep vergelijkbare gereedschappen. De pop-uptitel maakt het paneel veel gebruiksvriendelijker. Geleidelijk aan zult u de namen zelf onthouden en de sneltoetsen voor het oproepen van de tool die u nodig hebt.

Stap 4

Gebruik de help voor een meer gedetailleerde kennismaking met de tools van "Photoshop". Je kunt het in het programma zelf oproepen door op de F1-toets te drukken of door de bijbehorende pagina op de officiële website van de programmaontwikkelaar te openen. Hulp is tegenwoordig in de meeste talen beschikbaar. Hierin vindt u een beschrijving van de functies van de tools, voorbeelden van het gebruik ervan en methoden om deze voor uzelf te verfijnen.

Stap 5

Als je na de beschreven stappen nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg dan de hulp van talloze sites, forums, podcasts en videocursussen. Er zijn zoveel gebruikers van Photoshop dat je kunt hopen op een gedetailleerde beschrijving van alle problemen en nuances op internet. Vaak zijn recensies en artikelen van specifieke personen veel informatiever en toegankelijker dan standaardreferenties. Op het forum kunt u direct uw vraag stellen en een gekwalificeerd antwoord krijgen. Video-tutorials leiden u in de meest visuele vorm door de verschillende aspecten van de editor.

Stap 6

Ondanks de overvloed aan hulpgereedschappen, kun je onafhankelijk de verscheidenheid aan Photoshop-gereedschappen ontdekken en op een eenvoudige empirische manier, een van de gereedschappen op het paneel kiezen en proberen deze te gebruiken. Deze manier is wellicht geschikt voor een eerste kennismaking en vergemakkelijkt het verdere gebruik van de grafische editor.

Aanbevolen: