Hoe Koelers In De Behuizing Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Koelers In De Behuizing Te Installeren?
Hoe Koelers In De Behuizing Te Installeren?

Video: Hoe Koelers In De Behuizing Te Installeren?

Video: Hoe Koelers In De Behuizing Te Installeren?
Video: Hoe vervang ik een kapotte tandwielkast in een haakse slijper? Reparatie van elektrisch gereedschap 2024, Mei
Anonim

U hebt dus besloten dat het huidige koelsysteem dat op uw computer is geïnstalleerd zijn taken niet aankan en dat het noodzakelijk is om de prestaties te verbeteren. Een van de meest effectieve en budgettaire manieren om dit probleem op te lossen, is het installeren van extra kastkoelers. Daar gaat het gesprek vandaag over.

Hoe koelers in de behuizing te installeren?
Hoe koelers in de behuizing te installeren?

Het is nodig

  • - Een of meerdere kofferkoelers;
  • - Schroevendraaier;
  • - Gereedschap voor het maken van gaten in de metalen behuizing van de systeemeenheid - boor, ronde vijl;
  • - Materiaal om de trillingen van de koeler te verzachten (dicht schuimrubber, zacht rubber, enz.);
  • - Schroeven meegeleverd met koelers.

instructies:

Stap 1

Eerst moet u zorgvuldig naar uw systeemeenheid kijken en de plaatsen bepalen voor het installeren van koelers. Om dit te doen, moet u aandacht besteden aan delen van de behuizing zoals de bovenklep, de onderkant van het voorpaneel, de zijklep, het uiteinde van de systeemeenheid. Vergeet niet dat de aanwezigheid van bepaalde gaten afhankelijk is van het ontwerp van de behuizing. Het is niet altijd mogelijk om een plaats voor een koeler te vinden in het bovenste en onderste gedeelte. Het maximale effect kan alleen worden bereikt als alle bovengenoemde plaatsen voor het installeren van koelers beschikbaar zijn. Als je wilt, kun je zelf extra gaten in de koffer maken of aan bekende vakmensen vragen. Als laatste redmiddel kunt u altijd een goedkope versie van de systeemeenheid vinden met het vereiste ontwerp.

Stap 2

Vervolgens is het noodzakelijk om te bepalen in welke delen van de behuizing het de moeite waard is om de koelers te installeren om uit te blazen en in welke - om te blazen. De beste optie is om een gelijk aantal koelers te installeren voor blazen en blazen (maar vergeet niet dat er gevallen zijn die deze regel overtreden). Om te bepalen waar welke koeler moet worden geplaatst, zullen we de noodzakelijke voorwaarden voor het creëren van een goed koelsysteem aanduiden: u moet geen koude luchtstromen naar de verwarmde leiden, u moet eerst verse lucht van buiten naar de meest verwarmde elementen van de computerhardware en breng vervolgens de verwarmde lucht naar buiten. Volgens de gespecificeerde voorwaarden wordt de volgende optie voor het installeren van koelers aangeboden - een ventilator is geïnstalleerd op het voorpaneel om in te blazen, in het bovenste deel om uit te blazen, aan de zijkant - om in te blazen en achter - uit te blazen. Dit ontwerp zorgt ervoor dat frisse lucht naar alle koelgebieden kan stromen en deze vervolgens efficiënt uit het chassis verdrijft.

Stap 3

Er zijn twee hoofdtypen koelrotorophanging - glijlagers of kogellagers. De ventilator kan een of twee lagers hebben en soms worden er verschillende typen in gecombineerd. Ventilatoren met wentellagers worden als de meest betrouwbare beschouwd. Voor een stille en efficiënte werking kiest u best koelers met een diameter van 120 mm. Ze hebben een groot effectief oppervlak en werken meestal bij lage toerentallen, wat het geluidsniveau dat ze genereren aanzienlijk vermindert.

Stap 4

Om niet te verwarren in welke richting de ventilator zal blazen - let op het symbool voor de richting van de luchtstromen, dat zich aan de zijkant van de koeler bevindt. Meestal zijn daar twee pijlen getekend - de ene geeft de draairichting van de bladen aan en de andere - de richting van de luchtstroom. Zorg er bij het aansluiten voor dat de gebruikte stroomaansluitingen volledig compatibel zijn met de koelers die worden geïnstalleerd. Bij het aansluiten van de connectoren moet de benodigde inspanning minimaal zijn, anders moet je nadenken over de juiste connectorkeuze.

Stap 5

Nadat alles is geïnstalleerd, maakt u een testrun van het systeem. Af en toe zijn er situaties waarin de geïnstalleerde koeler rammelt, hoewel deze net uit de winkel komt of onlangs is gesmeerd. De reden kan resonantie met de computerbehuizing zijn. Om trillingen te elimineren, kunt u een afstandsstuk snijden om de koeler te passen en deze tussen de behuizing en de ventilator te plaatsen. Elk materiaal dat trillingen kan absorberen, zoals zacht rubber of een soort deurafdichting, zal u helpen.

Aanbevolen: