Hoe De Diskettedrive In BIOS In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Diskettedrive In BIOS In Te Schakelen
Hoe De Diskettedrive In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe De Diskettedrive In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe De Diskettedrive In BIOS In Te Schakelen
Video: How to resolve dell diskette drive 0 seek failure-Any Dell! 2024, Mei
Anonim

U heeft een nieuwe diskettedrive aangeschaft, het is niet moeilijk om deze op uw computer aan te sluiten. In moderne systemen wordt de schijf automatisch gedetecteerd, als dit niet is gebeurd en de schijf niet wordt gedetecteerd, moet u hoogstwaarschijnlijk naar de BIOS-instellingen gaan.

Hoe de diskettedrive in BIOS in te schakelen
Hoe de diskettedrive in BIOS in te schakelen

instructies:

Stap 1

Om het BIOS te openen, drukt u gewoon op een toets aan het begin van de computer. Meestal is dit Del, F1, F2, F3, F5, F10 of een combinatie van Ctrl + Alt + Esc. Het hangt af van het model en de BIOS-fabrikant. Hoe het ook zij, in de linkerbenedenhoek van de monitor staat een inscriptie Druk op X om SEUP in te voeren, waarbij X de naam is van de knop om het BIOS te openen. Als je alles goed hebt gedaan, verschijnt het BIOS-venster.

Stap 2

Zoek in het BIOS naar het tabblad over schijven, als het een SATA-schijf is, moet u het item SATA-apparaat vinden, als u een IDE-schijf hebt, respectievelijk IDE-apparaat, als de USB-schijf een USB-apparaat is. Zoek de naam van uw schijf, als er Uitgeschakeld staat ernaast, wijzig deze dan in Ingeschakeld.

Stap 3

Nu moet u uw wijzigingen opslaan. Selecteer hiervoor het tabblad Instellingen opslaan en afsluiten of druk op de F10-toets. Er verschijnt een bevestigingsvenster om de wijzigingen op te slaan. Druk op de Y-toets als u ze wilt toepassen, zo niet, druk op de N-toets.

Stap 4

De herstartvolgorde wordt beschikbaar en herkend door het besturingssysteem. Als dit niet gebeurt, controleer dan of de drive correct is aangesloten, of alle kabels zijn aangesloten en of het netsnoer is aangesloten. Misschien is de lus of het snoer kapot en maakt het geen contact, vervang het dan.

Stap 5

Als u vanaf het diskettestation moet opstarten, moet u het BIOS opnieuw openen. Zoek het tabblad BOOT of Advanced BIOS Features, dan Boot Device Priority (selecteer de opstartvolgorde met eerst uw schijf) of First Boot Device (selecteer uw schijfnaam). Sla wijzigingen op, start uw computer opnieuw op en werk vanaf uw opstartschijf.

Aanbevolen: