Hoe De Diskettedrive Op Een Laptop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Diskettedrive Op Een Laptop Te Veranderen
Hoe De Diskettedrive Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Diskettedrive Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Diskettedrive Op Een Laptop Te Veranderen
Video: How to resolve dell diskette drive 0 seek failure-Any Dell! 2024, April
Anonim

Moderne laptops zijn uitgerust met snel verwijderbare schijven. Het wisselen van een schijf op zo'n machine gaat zelfs sneller dan op een desktopcomputer. U hoeft hiervoor niet eens de behuizing van het apparaat te openen.

Hoe de diskettedrive op een laptop te veranderen
Hoe de diskettedrive op een laptop te veranderen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de reden voor de niet-werkende schijf hardware is en geen software. Controleer eerst of het is ingeschakeld in het CMOS Setup-programma. Als blijkt dat de computerinstellingen er niets mee te maken hebben, koop dan een speciale schijf die is ontworpen voor installatie in een laptop. Normaal, voor een desktopcomputer, werkt niet.

Stap 2

Sluit het besturingssysteem af dat op de laptop is geïnstalleerd. Wacht tot het automatisch wordt uitgeschakeld. Verwijder de diskette uit het diskettestation, indien aanwezig.

Stap 3

Koppel de voeding los van de computer. Sluit zijn scherm. Verwijder de batterij.

Stap 4

Ontgrendel de vergrendeling (of meerdere vergrendelingen) waarmee de schijfcassette is bevestigd. Trek het eruit met de cassette.

Stap 5

Neem een miniatuur kruiskopschroevendraaier. Gebruik deze om de vier schroeven te verwijderen waarmee de schijf is bevestigd. Red hen.

Stap 6

Trek de drive uit de cassette door deze in zijn vlak te verplaatsen in de richting tegengesteld aan de connector van de adapter die in de cassette is ingebouwd.

Stap 7

Plaats de nieuwe drive in de cassette door deze in het vlak van de cassette naar de connector te schuiven. Na het bevestigen moeten de bevestigingsgaten erin overeenkomen met de overeenkomstige gaten in de cassette. Zet het vast met de schroeven waarmee het oude station is vastgezet.

Stap 8

Plaats de cassette met het nieuwe diskettestation terug in de laptop. Zet het vast met vergrendelingen.

Stap 9

Vervang de batterij en sluit de voeding aan op de laptop.

Stap 10

Zet uw computer aan. Controleer of de nieuwe schijf werkt.

Stap 11

Vervang de optische drive in een laptop op dezelfde manier, met als enige verschil dat deze in een aangrenzende cassette van een ander formaat wordt gemonteerd. Een andere cassette bevat een harde schijf. Het komt ook voor dat de drive direct is aangesloten, zonder cassette, en de harde schijf en optische drive erdoor zijn aangesloten. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk zal zijn om een harde schijf aan te sluiten in plaats van een optische drive, of omgekeerd, zoals in een desktopcomputer, in een laptop.

Aanbevolen: