Uw Tablet Verbinden Met Internet

Uw Tablet Verbinden Met Internet
Uw Tablet Verbinden Met Internet

Video: Uw Tablet Verbinden Met Internet

Video: Uw Tablet Verbinden Met Internet
Video: Verbinden met internet: hotspot met mobiele telefoon of tablet 2024, Mei
Anonim

Het meest voorkomende gebruik voor een tablet is internetten. Beginnende gebruikers hebben daarom vaak de vraag hoe ze hun tablet op het netwerk kunnen aansluiten. Aangezien deze gadget een mobiel apparaat is, kan de verbinding alleen gemaakt worden via een draadloze verbinding: Wi-Fi of 3G/4G.

Uw tablet verbinden met internet
Uw tablet verbinden met internet

Allereerst moet worden opgemerkt dat de verbindingsinstelling kan verschillen afhankelijk van de fabrikant en het model van de tablet, evenals van de telecomoperator.

Elke, zelfs de goedkoopste tablet heeft een wifi-module. Daarom is het de gemakkelijkste manier om verbinding te maken met internet. Hiervoor moet je wifi aanzetten in de netwerkinstellingen van je tablet. Een paar seconden daarna wordt een lijst met beschikbare netwerken op het scherm weergegeven. Van hen moet u uw eigen netwerk kiezen of een open netwerk met het hoogst mogelijke signaal. Als er een wachtwoord wordt gevraagd voor toegang, moet dit worden ingevoerd. De tablet onthoudt het wachtwoord voor dit netwerk en heeft dit in de toekomst niet meer nodig. Ook kunt u bij het verbinden een vinkje plaatsen in het vakje "automatisch verbinden" zodat de tablet in de toekomst verbinding zal maken met dit netwerk zodra hij het "ziet".

Een andere manier om uw tablet met internet te verbinden, is door een 3G-modem te gebruiken. Het verbindingsprincipe is hetzelfde als voor mobiele telefoons - met behulp van een simkaart en een mobiele operator. De modem kan ingebouwd of extern zijn, aangesloten via een USB-poort. De simkaart wordt ofwel in een speciaal slot op de tablet gestoken of in een externe modem. Om verbinding te maken, moet u in de instellingen van het mobiele netwerk het vakje "Gegevensoverdracht" aanvinken. Daarna maakt de modem automatisch verbinding met internet. Bij eventuele problemen kunnen specifieke instellingen worden bekeken op de website van de telecomoperator.

Als u een externe modem gebruikt, moet u mogelijk een nieuw APN-punt maken in de netwerkinstellingen van de tablet. In dit geval, als de modem is gekocht bij een telecomoperator, worden de APN-instellingen automatisch ingevoerd. Anders moeten ze handmatig worden ingevoerd. De instellingen kunnen ook worden overgenomen op de website van de exploitant. Vervolgens moet u de gegevens opslaan, waarna het 3G-pictogram op het tabletscherm moet oplichten. Nu zou het internet moeten werken.

Het is ook mogelijk dat het externe modem in de modus alleen modem moet worden gezet. Hiervoor kunt u het programma “3G Modem Mode Switcher for ZTE en Huawei” gebruiken.

Zoals u kunt zien, is het verbinden van de tablet met internet eenvoudig. Iedereen kan dit probleemloos aan, zelfs een beginnende gebruiker.

Aanbevolen: