De Eigenschappen Van Een Snelkoppeling Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Eigenschappen Van Een Snelkoppeling Wijzigen
De Eigenschappen Van Een Snelkoppeling Wijzigen

Video: De Eigenschappen Van Een Snelkoppeling Wijzigen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Een snelkoppeling maken en andere handige weetjes over de snelkoppeling 2023, Januari-
Anonim

De grafische objecten die Windows gebruikt om snel toegang te krijgen tot bestanden, worden snelkoppelingen genoemd. Elke snelkoppeling komt overeen met een reeks instellingen die zowel het uiterlijk van het object zelf als de startparameters van het "bijgevoegde" bestand bepalen. De gebruiker heeft de mogelijkheid om deze instellingen te wijzigen via het venster met snelkoppelingseigenschappen.

De eigenschappen van een snelkoppeling wijzigen
De eigenschappen van een snelkoppeling wijzigen

instructies:

Stap 1

De snelkoppeling kan zich op het bureaublad, in het hoofdmenu van het besturingssysteem of in een van de mappen op een van de computerschijven bevinden. Om het instellingenvenster te openen, moet u het openen. Alles is eenvoudig met het bureaublad, ook met het hoofdmenu, en om toegang te krijgen tot mappen op schijven, moet u de standaard bestandsbeheerder gebruiken - "Explorer". Het kan worden opgeroepen door te dubbelklikken op het pictogram "Computer" op het bureaublad en door één keer te klikken op het item met dezelfde naam in het hoofdmenu van het besturingssysteem.

Stap 2

Ga naar de gewenste snelkoppeling in de "Verkenner" en klik er met de rechtermuisknop op om het contextmenu te openen. Als dit object zich in het hoofdmenu of op het bureaublad bevindt, is de methode voor het oproepen van het menu hetzelfde. Selecteer "Eigenschappen" - dit is de onderste regel in de lijst - en het venster met snelkoppelingsinstellingen verschijnt op het scherm.

Stap 3

Afhankelijk van de versie van het gebruikte besturingssysteem kan het aantal tabbladen in het eigenschappenvenster variëren van drie tot zeven. Meestal moet u de instellingen op het tabblad "Snelkoppeling" wijzigen. Extra startsleutels voor toepassingen kunnen worden toegevoegd aan het veld "Object". In de vervolgkeuzelijst "Venster" kunt u kiezen hoe het programmavenster op het scherm moet verschijnen - gemaximaliseerd tot volledig scherm, geminimaliseerd tot lade of middelgroot.

Stap 4

Op hetzelfde tabblad is er een knop "Pictogram wijzigen" - als u de afbeelding van dit object wilt wijzigen, opent u het zoekvenster voor een nieuw pictogram door op deze knop te klikken. De knop "Locatie" opent het venster "Verkenner" in de map waarin het bestand dat aan de snelkoppeling is gekoppeld zich bevindt, en de knop "Geavanceerd" opent een venster waarin u de gebruiker kunt wijzigen namens wie het bestand wordt geopend.

Stap 5

Als u de kenmerken van een snelkoppeling moet wijzigen, gaat u naar het tabblad "Algemeen" - er zijn verschillende selectievakjes en een knop die aanvullende instellingen opent. En op het tabblad "Compatibiliteit" kunt u de instellingen aanpassen voor het starten van bestanden van eerdere versies als ze niet correct worden afgehandeld door het geïnstalleerde besturingssysteem.

Stap 6

Naast deze drie kunnen er in het venster met snelkoppelingseigenschappen nog vier tabbladen zijn met instellingen die helpen bij het instellen van de differentiatie van toegangsrechten voor verschillende gebruikers ("Beveiliging"), een versie "terugdraaien" naar een vorige versie ("Vorige versies"), vergelijk checksums van twee sneltoetsen (File Hashes).

Populair per onderwerp