Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord Op De Computer Zit?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord Op De Computer Zit?
Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord Op De Computer Zit?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord Op De Computer Zit?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord Op De Computer Zit?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

Om ervoor te zorgen dat uw computer alle noodzakelijke functies kan uitvoeren, moet u de benodigde stuurprogramma's erop installeren. Je kunt ze vinden door het merk van het moederbord te kennen. Het moederbord is het belangrijkste onderdeel van een computer. Daarom kun je zonder stuurprogramma's niet normaal op de computer werken. Het merk van het bord kun je op verschillende manieren achterhalen.

Hoe kom je erachter welk moederbord op de computer zit?
Hoe kom je erachter welk moederbord op de computer zit?

Het is nodig

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - programma's die informatie geven over de apparatuur.

instructies:

Stap 1

Om erachter te komen welk moederbord zich op de computer bevindt, moet u de systeemeenheid openen en de naam ervan lezen. Neem een kruiskopschroevendraaier, verwijder voorzichtig de bouten aan de zijkant van het apparaat en schuif het deksel eraf. Als uw computer onder de garantie valt, kunt u deze optie beter niet gebruiken. u verwijdert de zegels, zonder welke de garantiereparaties niet worden uitgevoerd. Het moederbord is het grootste stuk. Het kan rechthoekig of vierkant zijn en al het andere is eraan vastgemaakt. Deze bevindt zich aan de rechterkant van de systeemeenheid.

Stap 2

Lees de grote letters in het midden van de kaart. Dit is het merk van het moederbord. Kleine inscripties betekenen iets anders, je hebt ze niet nodig. Deze optie is zelfs geschikt voor die gevallen waarin de computer niet wordt ingeschakeld (kapot, ontbrekende onderdelen of geen besturingssysteem geïnstalleerd). Sommige fabrikanten kunnen alleen hun eigen logo plaatsen in plaats van de naam, dus de kans bestaat dat je het internet moet gebruiken en de naam van het bord op de bijbehorende sites moet zoeken.

Stap 3

Als uw computer aangaat, kunt u het merk van het moederbord achterhalen zonder de behuizing te openen. Klik hiervoor op "Start" -> "Herstart". Als je de computer aanzet, is de eerste regel (soms in hele grote letters) de naam van het moederbord. Helaas ondersteunen niet alle boards deze functie. Maar met deze optie kunt u de systeemeenheid niet demonteren.

Stap 4

Gebruik verschillende hulpprogramma's om het merk van een onderdeel van uw computer te achterhalen. Ze zijn betaald en gratis. De meest bekende zijn AIDA 32, AusLogics Systeeminformatie en PC Wizard. Het principe van hun werk is eenvoudig. Download, installeer en voer het programma uit. Er wordt een venster geopend waarin u verschillende items aantreft. Selecteer "moederbord" - daar staat de naam die u nodig hebt. Deze optie is natuurlijk alleen geschikt als uw computer in orde is.

Aanbevolen: