Hoe Het Netmasker Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Netmasker Te Achterhalen
Hoe Het Netmasker Te Achterhalen

Video: Hoe Het Netmasker Te Achterhalen

Video: Hoe Het Netmasker Te Achterhalen
Video: subnet netmask made easy | easy explanation of ip subnet | netmask | subnetting in networking 2024, April
Anonim

De noodzaak om het masker te bepalen van het netwerk waarin de computer zich bevindt, kan verschillende redenen hebben. Misschien moet u uw internetverbindingsinstellingen controleren in geval van problemen, of misschien moet u een soort netwerktoepassing configureren. Ook al lijkt het je moeilijk, dan zul je in de praktijk zelf zien dat alles veel eenvoudiger is.

Hoe het netmasker te achterhalen
Hoe het netmasker te achterhalen

instructies:

Stap 1

Om het netwerkmasker op de standaard manier te achterhalen, opent u het menu "Start" en selecteert u "Configuratiescherm". Wanneer u op dit menu-item klikt, wordt u naar het "commandocentrum" van uw computer geleid. Hier moet je een item vinden als "Netwerkverbindingen" (lijkt op een pictogram met een wereldbol erop getekend en een netwerkkabel erin). Dubbelklik op het pictogram.

Stap 2

Wanneer u het venster Netwerkverbindingen opent, ziet u veel pictogrammen, die elk een bepaalde netwerkverbinding vertegenwoordigen. Als u één netwerkkaart hebt en de instellingen zijn niet door u gemaakt (maar bijvoorbeeld door uw internetprovider), dan zal hoogstwaarschijnlijk de naam van het providerbedrijf op het pictogram worden geschreven, of gewoon "Internet", enz. Zelfs als u niet weet welke verbinding u gebruikt, controleert u alles één voor één. In de regel, als de verbinding niet wordt gebruikt, zijn de instellingen in de instellingen (hoe toegang te krijgen wordt aangegeven in de volgende stap) leeg.

Stap 3

Selecteer de verbinding die u gebruikt en klik er met de rechtermuisknop op, selecteer "Eigenschappen" in het menu dat wordt geopend. Vervolgens ziet u het hoofdvenster met netwerkinstellingen voor uw netwerkkaart.

Stap 4

Selecteer "Internet Protocol (TCP / IP)" in de lijst. Het staat meestal aan het einde van de lijst. In het geopende venster ziet u velden met cijfers, waarvan er één de naam "Subnetmasker" heeft. Dit zijn de nummers die je nodig had.

Stap 5

U kunt de opdrachtregel gebruiken om uw internetinstellingen en netmasker ertussen te vinden. Ga hiervoor naar het menu Start en selecteer Uitvoeren.

Typ in het venster dat verschijnt "cmd" en druk op de Enter-toets.

Stap 6

Schrijf het commando "ipconfig" en druk op Enter, waarna u een lijst met uw netwerkverbindingsinstellingen ziet. De lijst bevat eerst de naam van de verbinding, gevolgd door de parameters. U moet de momenteel gebruikte verbinding vinden en het item "Subnetmasker" onder de naam ervan vinden.

Aanbevolen: