Hoe Pc-fouten Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Pc-fouten Te Herstellen
Hoe Pc-fouten Te Herstellen

Video: Hoe Pc-fouten Te Herstellen

Video: Hoe Pc-fouten Te Herstellen
Video: How to Format computer and laptop | Window 7 , 8, 10 Format ? Computer format kaise kare in hindi 2024, Mei
Anonim

Wanneer zich bepaalde problemen voordoen met een computer, is het erg moeilijk om te bepalen of de storing aan hardware of software ligt. Er zijn echter een aantal signalen waarmee u de oorzaak van de storing kunt achterhalen en verhelpen.

Hoe pc-fouten te herstellen
Hoe pc-fouten te herstellen

instructies:

Stap 1

Bepaal waar het probleem zich op de computer bevindt. Storingen die verband houden met een onjuiste werking van de software worden meestal opgelost door het besturingssysteem terug te brengen naar de oorspronkelijke staat of naar een van de eerder gemaakte herstelpunten. Meestal manifesteren ze zich in het "bevriezen" van het systeem, onstabiele werking van Windows en andere componenten, evenals het systeem start niet wanneer de computer wordt ingeschakeld.

Stap 2

Als je problemen hebt met je audioapparaat, zoek dan uit of het probleem bij de aangesloten luidspreker of geluidskaart ligt. Om dit te doen, koppelt u de luidsprekers los van de computer en sluit u de hoofdtelefoon of ander afspeelapparaat aan op de overeenkomstige connector. Als er nog steeds geen geluid wordt weergegeven, controleert u de apparaatinstellingen op uw computer. Probeer ook een andere speler te gebruiken of een mediabestand in een ander formaat te openen. Werk het apparaatstuurprogramma bij of installeer het opnieuw.

Stap 3

Als je een probleem hebt met het beeld, controleer dan de staat van de draden tussen de monitor en de videoadapter. Als de computer draait en er is geen beeld op de monitor, let dan op de kleur van de LED erop bij het in- en uitschakelen. Als het probleem bij de monitor ligt, zal de lamp gedimd oranje oplichten. Als alles in orde is met de monitor of als er een inscriptie op de afwezigheid van een inkomend signaal verschijnt, zit het probleem hoogstwaarschijnlijk in de videokaart.

Stap 4

Probeer uw computer uit te schakelen en af te stoffen met een föhn of stofzuiger. Na het schoonmaken is het beter om het een paar uur uit te houden en dan te controleren of de afbeelding verschijnt. Als er niets is veranderd, neem dan contact op met de diensten van specialisten van het servicecentrum die u zullen helpen alle bestaande problemen op te lossen.

Aanbevolen: