Hoe De Computer Te Starten Bij Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Hoe De Computer Te Starten Bij Het Opstarten
Hoe De Computer Te Starten Bij Het Opstarten

Video: Hoe De Computer Te Starten Bij Het Opstarten

Video: Hoe De Computer Te Starten Bij Het Opstarten
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Wanneer de voeding is aangesloten op de computer, begint het opstartproces. BIOS (Basic In-Out System) start het POST-programma (Power On Self Test), dat de belangrijkste apparaten van de computer ondervraagt. Als de test succesvol is, laat de luidspreker een korte enkele piep horen en begint het besturingssysteem te laden.

Hoe de computer te starten bij het opstarten
Hoe de computer te starten bij het opstarten

instructies:

Stap 1

Als uw computer verschillende systemen heeft, gebruikt u de cursortoetsen om de gewenste logische schijfeenheid te selecteren en bevestigt u de selectie door op OK te klikken.

Stap 2

Afhankelijk van de Windows-aanmeldingsopties van het besturingssysteem die u hebt ingesteld, kan dit een welkomstscherm of een klassieke aanmelding zijn. In het eerste geval hoeft u alleen maar op uw account te klikken, in het tweede geval moet u een wachtwoord invoeren. Veilig inloggen kan handig zijn als er naast u iemand anders toegang heeft tot de computer waarmee u geen vertrouwelijke informatie wilt delen.

Stap 3

Als uw computer niet goed werkt, moet u zich mogelijk in de veilige modus bij het systeem aanmelden. Nadat het opstarten is voltooid, drukt u op F8. Gebruik in het "Menu voor extra opstartopties" de bedieningstoetsen om "Veilige modus" te selecteren. Bevestig de keuze voor de veilige modus wanneer daarom wordt gevraagd, anders start het systeemherstelproces. Als u denkt dat de computerproblemen worden veroorzaakt door recent geïnstalleerde stuurprogramma's of programma's, verwijdert u deze met behulp van Windows-hulpprogramma's en start u de computer normaal opnieuw op.

Stap 4

Soms is het nodig om niet vanaf een harde schijf op te starten, maar vanaf een USB-stick, optische schijf of diskette. Start je computer opnieuw op. Na het POST-signaal verschijnt het bericht "Press Delete to Setup" onder aan het scherm. In plaats van Delete kan er een andere sleutel zijn, meestal F2, F10 of Esc. Klik erop om het BIOS-menu te openen. Zoek Boot Record of Boot Menu. Gebruik de toetsen die worden aangegeven in de help om de opstartvolgorde van de media in te stellen. Bijvoorbeeld: - FDD;

- CD-ROM;

- HDD Druk op F10 om de wijzigingen op te slaan en de BIOS-instellingen af te sluiten. Bevestig de beslissing door op Y te drukken.

Stap 5

BIOS biedt de mogelijkheid om de computer aan te zetten zonder de aan/uit-knop op het voorpaneel te gebruiken. Ga naar het menu Instellingen energiebeheer en selecteer de optie Herstellen bij AC / stroomuitval. Stel de waarde in op Inschakelen. De computer wordt nu ingeschakeld zodra u deze op een stroombron aansluit.

Aanbevolen: