BIOS Configureren Voor Een Schijf

Inhoudsopgave:

BIOS Configureren Voor Een Schijf
BIOS Configureren Voor Een Schijf
Anonim

Vaak hebben pc-gebruikers problemen met het instellen van Bios om vanaf schijf op te starten. Deze functie is soms niet alleen nodig om te beginnen met het installeren van Windows, maar ook om het besturingssysteem te diagnosticeren met verschillende hulpprogramma's.

BIOS configureren voor een schijf
BIOS configureren voor een schijf

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het BIOS openen - hiervoor start u uw computer opnieuw op en zodra de apparaatcontrole start en de letters op het zwarte scherm verschijnen, drukt u op de Delete-toets. Voor nieuwere moederborden en laptops kun je ook de F2-toets gebruiken. Navigatie in het BIOS-menu gebeurt met pijlen. Om een actie te annuleren, gebruik Esc, om opnieuw op te starten - Ctrl + Alt + Delete, om wijzigingen op te slaan - Enter.

Stap 2

Selecteer Geavanceerde BIOS-functies en druk op Enter. Zoek in het menu dat wordt geopend de items First Boot Device, Second Boot Device (afhankelijk van het moederbord en de BIOS-versie kunnen de namen enigszins verschillen). Deze opties zijn verantwoordelijk voor de volgorde van de apparaten waarvan het besturingssysteem zal opstarten. Standaard wordt Floppy geselecteerd in het eerste item, Hard Disk in het tweede en Cd-Rom in het derde. Markeer het item First Boot Device, druk op Enter, selecteer de Cd-Rom-opstartoptie met de pijl en druk nogmaals op Enter. Selecteer vervolgens het item Tweede opstartapparaat en stel dit in op Harde schijf. Ga daarna naar het hoofdmenu van de BIOS, selecteer Save and Exit Setup en bevestig het opslaan van de wijzigingen. Uw besturingssysteem zal nu opstarten vanaf schijf.

Stap 3

Na het voltooien van de noodzakelijke stappen voor het installeren van Windows of het diagnosticeren van het systeem, keert u terug naar de vorige opstartvolgorde, anders wordt de opstartprocedure vanaf de schijf steeds opnieuw uitgevoerd. Om dit te doen, voer je Bios opnieuw in, open je het menu Advanced Bios Features. Selecteer vervolgens het item First Boot Device en stel dit in op Hard Disk. Stel Tweede opstartapparaat in op Cd-Rom.

Aanbevolen: