RAM Configureren In BIOS

Inhoudsopgave:

RAM Configureren In BIOS
RAM Configureren In BIOS

Video: RAM Configureren In BIOS

Video: RAM Configureren In BIOS
Video: Как правильно выбрать оперативную память для материнской платы и установить скорость в BIOS 2024, Mei
Anonim

Het BIOS van veel bedrijven heeft een ingebouwd setup-programma, waarmee u eenvoudig de systeemconfiguratie kunt wijzigen, inclusief het aanpassen van de werkgeheugenmodi. Deze informatie wordt geschreven in een speciaal gebied van niet-vluchtig geheugen op het moederbord, CMOS genaamd. Het configureren van RAM met behulp van BIOS Setup is vrij eenvoudig en intuïtief.

RAM configureren in BIOS
RAM configureren in BIOS

Het is nodig

Een computer

instructies:

Stap 1

Het wijzigen van de RAM-instellingen doet u door de juiste waarden in het BIOS-setupprogramma in te stellen en deze vervolgens op te slaan. Vaak betekent het instellen van de standaardwerkmodus van RAM dat het systeem stabiel is. Maar in sommige gevallen is het nodig om de snelheid van het systeem te verhogen, hiervoor wordt het RAM-geheugen geconfigureerd in de BIOS Setup. Dit is vrij realistisch en heeft meestal geen enkele invloed op de stabiliteit van de computer.

Stap 2

Ga eerst naar BIOS Setup om het RAM-geheugen te configureren. Dit wordt meestal gedaan door op de Delete-knop te drukken, maar andere BIOS'en moeten mogelijk een andere toets of toetsencombinatie indrukken, zoals F2 of CTRL-ALT-ESC.

Stap 3

Alle noodzakelijke parameters die de modi van geheugenwerking regelen, zijn geconcentreerd in het BIOS Setup-menu genaamd Advanced Chipset Setup. Ga erin om de RAM-instellingen te configureren. Alle vereiste parameters worden hieronder vermeld.

Stap 4

Automatische configuratie - automatische instelling van de RAM-bewerkingsparameters, het wordt aanbevolen om deze te gebruiken als tijdens de experimenten een onjuiste instelling is gemaakt, maar u kunt zich niet herinneren welke. Schakel deze optie uit om aanpassingen te maken aan de RAM-instellingen (Random Access Memory). DRAM Read Timing - toont het aantal cycli in het proces van toegang tot RAM, hoe minder het is, hoe hoger de systeemprestaties. CAS-vertraging - hoewel de essentie van deze parameter verschilt van de vorige, blijft het punt bij het instellen van de minimumwaarde om de prestaties te maximaliseren ook aanwezig.

Stap 5

Weet bij het instellen wanneer u moet stoppen - een te agressieve vermindering van cycli (timings) en latenties kan de stabiliteit van de computer negatief beïnvloeden, dus het is beter voor experimenten om geheugen van hoge kwaliteit te kiezen met een snelheidsmarge. Vergeet na het voltooien van het proces van het wijzigen van de geheugenconfiguratie niet om de instellingen op te slaan in BIOS Setup. Daarna kunt u uw computer opnieuw opstarten.

Aanbevolen: