Hoe Onnodige Dingen Van Het Scherm Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Onnodige Dingen Van Het Scherm Te Verwijderen
Hoe Onnodige Dingen Van Het Scherm Te Verwijderen

Video: Hoe Onnodige Dingen Van Het Scherm Te Verwijderen

Video: Hoe Onnodige Dingen Van Het Scherm Te Verwijderen
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, Mei
Anonim

Ze zeggen dat reinheid niet plaatsvindt waar ze opruimen, maar waar ze geen rommel maken. Wat te doen als het ergste al is gebeurd en het computerscherm vol staat met allerlei snelkoppelingen en iconen, waaronder de bureaubladachtergrond niet zichtbaar is? Ruim natuurlijk het bureaublad op en verwijder al het onnodige ervan.

Hoe onnodige dingen van het scherm te verwijderen
Hoe onnodige dingen van het scherm te verwijderen

Noodzakelijk

een computer waarop Windows XP of hoger is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Om het puin op het bureaublad enigszins te demonteren, moet u de wizard Bureaublad opruimen uitvoeren. Om dit te doen, zoekt u een gebied zonder pictogrammen op het bureaublad van uw computer en klikt u er met de rechtermuisknop op.

Selecteer in het contextmenu de optie "Wizard Bureaubladopruiming" in de groep "Pictogrammen schikken". Het startvenster van de opschoningswizard wordt geopend met een beschrijving van wat dit hulpprogramma doet. Klik op de knop "Volgende" onder aan het venster.

Stap 2

Selecteer snelkoppelingen die kunnen worden overgebracht naar de map "Ongebruikte snelkoppelingen" zonder afbreuk te doen aan het gemak van uw werk op de computer. Bekijk hiervoor de lijst met snelkoppelingen die in het volgende venster van de opschoningswizard is geopend. De meest recent gebruikte sneltoetsen geven de datum van de laatste lancering weer. Als u de applicatie minstens een week niet hebt gestart met een snelkoppeling op het bureaublad, kunt u deze veilig verwijderen naar de map voor ongebruikte snelkoppelingen, die wordt gemaakt door de opschoningswizard.

Schakel de selectievakjes uit naast de labels die u dagelijks nodig hebt. Klik op de knop "Volgende".

Stap 3

Controleer nogmaals de lijst met snelkoppelingen die van het bureaublad worden verwijderd. Klik indien nodig op de knop Terug en bewerk de lijst. Klik daarna op de knop "Voltooien". Je bureaublad is opgeruimd.

Stap 4

Configureer de wizard Bureaublad opschonen om te voorkomen dat de opschoningsprocedure elke keer handmatig moet worden gestart. Om dit te doen, selecteert u in het contextmenu, dat wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad te klikken, "Eigenschappen". Klik in het eigenschappenvenster op het tabblad "Desktop".

Klik op de knop "Bureaubladinstellingen" en vink in het geopende venster het selectievakje "Bureaublad elke 60 dagen opruimen" aan. Klik op de knop OK en klik in het eigenschappenvenster op de knop "Toepassen" en OK.

Aanbevolen: