Hoe Een Wachtwoord Op De Server Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op De Server Te Zetten
Hoe Een Wachtwoord Op De Server Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op De Server Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op De Server Te Zetten
Video: TIA Portal: Password Protection! 2024, Mei
Anonim

Er zijn situaties waarin de beheerder geen verbinding kan maken met de server. Dit gebeurt omdat het gebruikerswachtwoord is vergeten of er tijdens de wijziging een verkeerde waarde aan is toegekend. In dergelijke gevallen is het nodig om de controle over de server terug te krijgen en een nieuw wachtwoord in te stellen.

Hoe een wachtwoord op de server te zetten
Hoe een wachtwoord op de server te zetten

Het is nodig

Technische documentatie van de server

instructies:

Stap 1

We sluiten de server af. Om dit te doen, logt u in als rootgebruiker op de servercomputer en sluit u af met het kill-commando.

Stap 2

We gebruiken het commando kill-9 als de server niet reageert op het uitschakelsignaal. Deze opdracht is voor geforceerde sluiting, maar haast u niet om deze te gebruiken, aangezien er een risico bestaat op beschadiging van de tabel.

Stap 3

We controleren de tabellen met de commando's myisamchk en isamchk. In elk geval moet u de technische documentatie gebruiken, met name uit de sectie "De database onderhouden en herstellen", om de juistheid van het sluiten van de tabellen te bepalen. U moet deze procedure voltooien voor de volgende start van de server.

Stap 4

Start de server opnieuw op met de optie -skip-grant-tables. Dit voorkomt dat de server permissietabellen gebruikt bij het controleren van verbindingen. Het is dus mogelijk om verbinding te maken met de server als rootgebruiker met privileges ingeschakeld zonder een wachtwoord in te voeren.

Stap 5

Start de server opnieuw op met de optie --skip-grant-tables, maar op een iets andere manier dan in stap 4. ga naar /etc/init.d en typ het commando - mysqld stop. Dan starten we het mysqld ---- skip-grant-tables. Stel daarna een nieuw wachtwoord in voor de server: mysqladmin -h host -u. Voer uw gebruikersnaam en nieuw wachtwoord in. Start opnieuw op met ondersteuning voor machtigingentabellen.

Aanbevolen: