Een Sjabloon Schrijven

Inhoudsopgave:

Een Sjabloon Schrijven
Een Sjabloon Schrijven

Video: Een Sjabloon Schrijven

Video: Een Sjabloon Schrijven
Video: Cursus Word: Sjabloon Ontwerpen (elke pagina dezelfde opmaak) 2024, Mei
Anonim

Joomla-sites worden gemaakt op basis van kant-en-klare sjablonen. Je zult er versteld van staan hoeveel verschillende sjablonen in Joomla zijn voor elk onderwerp en voor elk type site. Als u echter uw eigen sjabloon wilt maken, kunt u dat eenvoudig doen.

Een sjabloon schrijven
Een sjabloon schrijven

instructies:

Stap 1

Maak index.php, templateDetails.xml-bestanden in uw sjablonenmap en template.css-bestanden in de css-submap. Om deze bestanden te maken, is een gewoon "Kladblok" geschikt, en de extensie kan worden gewijzigd in de bestandsbeheerder. Als dergelijke bestanden al op de hostingserver staan, hoeft u ze alleen maar te bewerken. Dit kan worden gedaan met behulp van de manager die in de server is ingebouwd.

Stap 2

Vul de inhoud van de gegenereerde bestanden in op basis van de taken die ze moeten uitvoeren. Het hoofdbestand index.php definieert de positie van de module en specificeert het pad naar het Stylesheet-bestand. Het bestand templateDetails.xml bevat informatie over uw sjabloon voor Joomla en css / template.css beschrijft het uiterlijk van de site.

Stap 3

Beschrijf het uiterlijk van de sjabloon en de hele site waar deze sjabloon zal worden toegepast in het template.css-bestand uit de css-map. Sla uw wijzigingen op en controleer het resultaat door de pagina in een browser te laden. Het is de moeite waard om meerdere browsers te gebruiken om mogelijke compatibiliteitsproblemen vroeg in de ontwerpfase van de sjabloon te identificeren.

Stap 4

Om de gemaakte sjabloon aan het administratieve paneel toe te voegen, uploadt u de sjabloonbestanden via het dialoogvenster voor het toevoegen van sjablonen, waarbij u hun locatie opgeeft met behulp van de knop "Bladeren". Klik op de knop "Standaard" om van deze sjabloon de standaard te maken.

Stap 5

Met css-stijlen kunt u alle sjablonen maken die u maar wilt. Misschien zullen andere sitemakers uw sjablonen ook leuk vinden - plaats ze op uw site en voeg voorbeelden van paginaweergave toe. Vergeet ook niet dat kopieën van bestanden voor uw site op een informatiedrager moeten worden opgeslagen. In kritieke situaties kunt u alle gegevens op uw resource herstellen.

Aanbevolen: