Een Lokale Server Installeren

Inhoudsopgave:

Een Lokale Server Installeren
Een Lokale Server Installeren

Video: Een Lokale Server Installeren

Video: Een Lokale Server Installeren
Video: Lokale Server Opzetten met XAMPP en WordPress Installeren [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

Een lokale server wordt gebruikt om sites te debuggen zonder ze rechtstreeks naar internet te uploaden. Dit maakt het gemakkelijker om de vereiste scripts te bewerken. Je kunt de server zelf bouwen met Apache en extra plug-ins, maar dit is een nogal arbeidsintensief proces. Voor de meeste gebruikers zal het voldoende zijn om te stoppen bij kant-en-klare assemblages met een installateur.

Een lokale server installeren
Een lokale server installeren

Het is nodig

Denwer- of XAMPP-pakket

instructies:

Stap 1

Zelfbouw Apache stelt u in staat om de lokale server volledig aan uw eigen behoeften aan te passen, terwijl de kant-en-klare Denwer of XAMPP de gebruiker een reeds geconfigureerde en gebruiksklare server zal bieden.

Stap 2

Om Denver te installeren, downloadt u het van de officiële site als een basispakket dat Apache, PHP5, MySQL5, beheersysteem voor verschillende servercomponenten, phpMyAdmin, sendmail en SMTP-emulator bevat.

Stap 3

Controleer of de gedownloade server pingt. Ga hiervoor naar "Start" - "Uitvoeren". Typ in het venster dat verschijnt "ping 127.0.0.1". Als de regels "Antwoord vanaf 127.0.0.0 aantal bytes …" verschijnen, kunt u direct naar de serverinstallatie gaan. Als dat niet het geval is, probeert u uw firewall en antivirussoftware uit te schakelen en de opdracht opnieuw uit te voeren.

Stap 4

Voer het installatieprogramma uit. Er wordt een venster geopend waarin u wordt gevraagd de serverinstallatiemap te selecteren. Als de standaard "C: WebServers" bij u past, drukt u gewoon op de knop "Volgende".

Stap 5

Voer de naam in van de virtuele schijf die wordt gemaakt wanneer de server start en wordt gekoppeld aan de reeds opgegeven map. De naam van de virtuele schijf mag niet gelijk zijn aan de naam van de fysieke partitie, daarom is het raadzaam om de standaardnaam ("Z:") te gebruiken.

Stap 6

Vervolgens begint het installatieproces. Wacht tot het is voltooid, waarna u wordt gevraagd om te kiezen hoe de server wordt gestart of gestopt. Kies de optie die u verkiest. De installatie kan als voltooid worden beschouwd.

Stap 7

Start Denver met behulp van de gemaakte snelkoppeling "Start Denwer" op uw bureaublad. Na het opstarten opent u uw browser en voert u "https:// localhost / denwer /" in. Als de installatie is gelukt, wordt er een welkomstvenster weergegeven in het browservenster.

Aanbevolen: