Hoe Maak Je Een Lokale Server

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Lokale Server
Hoe Maak Je Een Lokale Server

Video: Hoe Maak Je Een Lokale Server

Video: Hoe Maak Je Een Lokale Server
Video: Hoe maak je een lokale webserver met Wordpress? 2024, Mei
Anonim

Een lokale server is software die bijvoorbeeld op een computer wordt geïnstalleerd om internettoepassingen te testen voordat ze naar een openbaar netwerk worden geüpload. De lokale server simuleert de werking van een virtuele server, waardoor de gebruiker zijn eigen internetbron in een browservenster kan openen, zelfs zonder een internetverbinding.

Hoe maak je een lokale server
Hoe maak je een lokale server

instructies:

Stap 1

Een lokale server kan worden gedaan met behulp van de Apache-softwareoplossing die beschikbaar is op alle moderne platforms. Opgemerkt moet worden dat Apache ook wordt gebruikt bij het organiseren van elk type internetserver om internettoepassingen uit te voeren, waarvoor echter mogelijk extra pakketten moeten worden geïnstalleerd. De meeste internetprogramma's werken bijvoorbeeld met de PHP-interpreter en MySQL-databases, en daarom zijn plug-ins vaak verbonden met Apache om met deze extensies te werken.

Stap 2

Om de meeste taken bij het werken met de server uit te voeren, worden kant-en-klare oplossingen gebruikt die samenwerken - Apache, PHP, MySQL. Denwer en XAMPP behoren tot de meest populaire softwarepakketten. Ga naar de officiële website van een van de geselecteerde kits en download het installatiebestand van de nieuwste versie uit de downloadlijst.

Stap 3

Voer het resulterende installatieprogramma uit door te dubbelklikken op het resulterende document. Volg de instructies van het installatieprogramma om de installatie van het pakket te voltooien. Tijdens het installatieprogramma wordt u gevraagd om de vereiste parameters in te stellen voor het werken met de server. Bijvoorbeeld de map met alle benodigde bestanden en programma's die extra worden geïnstalleerd. Wacht na het selecteren van de gewenste instellingen op het uitpakken van de lokale server.

Stap 4

Nadat de installatie is voltooid, start u de lokale server met behulp van de snelkoppeling die op het bureaublad wordt gemaakt. Voor XAMPP kunt u de services die u nodig hebt starten via het XAMPP-configuratiescherm, dat na het starten van Apache beschikbaar zal zijn in het Windows-vak. Denwer wordt gestart en gestopt via respectievelijk de snelkoppelingen Start.bat en Stop.bat.

Stap 5

Nadat u het pakket hebt geïnstalleerd, start u uw browser en voert u het localhost-verzoek in de adresbalk in. Als alle instellingen correct zijn gemaakt, wordt de bijbehorende melding van Apache (It Works!) Of de pagina van het geselecteerde pakket van de lokale Denwer- of XAMPP-server geopend.

Aanbevolen: