Hoe Een Router Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Router Te Vergroten
Hoe Een Router Te Vergroten

Video: Hoe Een Router Te Vergroten

Video: Hoe Een Router Te Vergroten
Video: How To Setup Wifi Router at Home? How To Setup Wireless Router For Home Wifi? Tenda 2024, Mei
Anonim

Om grote lokale netwerken te creëren en toegang tot internet te bieden, wordt aanbevolen om alle apparaten waaruit het bestaat, routers te gebruiken. Sommige gebruikers hebben moeite om zo'n netwerk uit te breiden.

Hoe een router te vergroten
Hoe een router te vergroten

Het is nodig

netwerkhub

instructies:

Stap 1

In het geval dat u meerdere nieuwe computers, laptops of printers moet aansluiten op een router waarvan alle Ethernet (LAN)-poorten bezet zijn, heeft het geen zin om vergelijkbare apparatuur met een groot aantal kanalen aan te schaffen. Koop liever een netwerkhub.

Stap 2

In dit geval is een netwerkhub met niet-configureerbare poorten geschikt voor jou, omdat het minder kost en je simpelweg geen extra features nodig hebt. Installeer dit apparaat op de gewenste plek en sluit het aan op het lichtnet.

Stap 3

Koppel één computer los van de router. Dit is nodig om de poort vrij te maken waarop de netwerkhub zal worden aangesloten. Verbind beide netwerkapparaten met behulp van een twisted pair-kabel.

Stap 4

Sluit de computer zonder verbinding met de router aan op de netwerkhub. Sluit andere computers, laptops of printers aan op hetzelfde apparaat. Verdere configuratie hangt af van de parameters van uw lokale netwerk.

Stap 5

Als de DHCP-functie is ingeschakeld in de routerinstellingen, reset dan gewoon de parameters van de netwerkadapters van nieuwe computers. Open de lijst met bestaande netwerkverbindingen. Selecteer de gewenste netwerkkaart. Ga naar TCP/IP-eigenschappen. Activeer de volgende twee items: "Automatisch een IP-adres verkrijgen" en "Automatisch DNS-serveradres verkrijgen". Sla de instellingen op.

Stap 6

Als er een printer of MFP is aangesloten op een van de computers, dan is het aan te raden deze pc op een statisch adres in te stellen. Activeer in dit geval het item "Gebruik het volgende IP-adres" en stel de permanente IP-waarde in. Uiteraard moet u in dit geval het IP-adres van de router registreren in de velden "Default gateway" en "Preferred DNS server". Anders heeft de geselecteerde computer mogelijk problemen met toegang tot internet.

Aanbevolen: