Hoe Een Schoolserver In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schoolserver In Te Stellen
Hoe Een Schoolserver In Te Stellen
Anonim

School Server is een op Linux gebaseerde serverdistributie die eenvoudig te installeren en zeer gebruiksvriendelijk is. Deze server is bedoeld voor gebruik in onderwijsinstellingen, het maakt het mogelijk om veelvoorkomende problemen op te lossen. Het bevat een softwarepakket voor het maken van een schoolinformatieruimte.

Hoe een schoolserver in te stellen
Hoe een schoolserver in te stellen

Het is nodig

distributiekit NauLinux School

instructies:

Stap 1

Installeer de distributiekit NauLinux School 5.3, na installatie verschijnt er een venster op het scherm waarin u wordt gevraagd om het netwerk te configureren. Klik op de knop "OK". Ga naar het tabblad "Apparaten" in het geopende venster, klik op de knop "Wijzigen", selecteer de optie "Statisch adres instellen", voer de gegevens in de velden "Adres", "Subnetmasker", Standaard gateway-adres "velden in.

Stap 2

Klik op de knop "OK". Voer vervolgens de computernaam in op het tabblad DNS. Ga naar het tabblad "Sites", klik op "Nieuw", vul de velden "Record toevoegen" in het venster dat verschijnt in. Verlaat het netwerkinstellingenvenster. Start uw computer opnieuw op om door te gaan met het configureren van de School-server.

Stap 3

Wacht tot de configuratie-assistent start. Selecteer in het venster "Toetsenbord" de Russische lay-out en voer vervolgens het beheerderswachtwoord in het veld "Wachtwoord root" in. Klik in de optie "Netwerkinstellingen" op "Volgende". In het "SELinux Settings" venster, stel de "Warning Mode" status in, klik op de "Next" knop.

Stap 4

Configureer in het volgende venster de schoolserver, vul hiervoor de juiste datum en tijd in. Om gebruikers aan te maken in het volgende venster, klikt u op de knop "Een account maken", voert u een gebruikersnaam in, klikt u op "OK" en "Volgende".

Stap 5

Ga naar het venster School Server om de initiële configuratie van de schoolserver te voltooien. Ga naar het tabblad "Instellingen", vul in het veld "Naam" de naam van de onderwijsinstelling in. Voer in het veld Postcode de postcode in en klik op Zoeken. Op basis daarvan worden de regio en de nederzetting automatisch ingevuld. Vul het veld "Adres" in.

Stap 6

Voer het beheerderswachtwoord in. Ga naar het tabblad "Klassenstructuur" om de structuur van de schoolserver te configureren. Wijzig het klassenbereik, de naamgevingsconventie en het aantal parallellen. Ga naar het tabblad "Onderwerpen" en selecteer de gewenste disciplines, of voeg de ontbrekende toe.

Stap 7

Klik op Volgende nadat u klaar bent met het bewerken van de instellingen van de schoolserver. Klik in het volgende venster op "OK". Er wordt een terminalvenster geopend waarin de voortgang van de serverconfiguratie wordt weergegeven. Als u klaar bent, drukt u op Enter en vervolgens op Voltooien. De installatie van de schoolserver is voltooid.

Aanbevolen: