Hoe Een Twisted Pair-kabel Te Leggen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Twisted Pair-kabel Te Leggen?
Hoe Een Twisted Pair-kabel Te Leggen?

Video: Hoe Een Twisted Pair-kabel Te Leggen?

Video: Hoe Een Twisted Pair-kabel Te Leggen?
Video: Ethernet Cables, UTP vs STP, Straight vs Crossover, CAT 5,5e,6,7,8 Network Cables 2024, April
Anonim

De tijd dat een computer als een luxe werd beschouwd, is allang voorbij. Nu is het niet meer zo gek dat er in één huis of appartement meerdere computers staan en die allemaal van internet moeten worden voorzien. Om zo'n onderneming te realiseren, moet je een twisted pair-kabel in huis leggen. Ook als je een thuisnetwerk wilt bouwen, kun je niet zonder bedrading.

Hoe een twisted pair-kabel te leggen?
Hoe een twisted pair-kabel te leggen?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - RJ-45-connector;
  • - getwist paar;
  • - schakelaar.

instructies:

Stap 1

Een twisted pair kabel is een speciale kabel met RJ-45 connectoren. Het is tegenwoordig een van de goedkoopste kabels voor netwerken. De eerste stap is om de route te kiezen die het twisted pair zal nemen van een computer met een router die is verbonden met internet naar andere computers in huis. Probeer een route te kiezen zodat de kabel niet te veel hoeft te buigen op de hoeken.

Stap 2

Als u van plan bent om de twisted pair-kabel naar meer dan één computer te laten lopen, hebt u een schakelaar nodig. Het brengt alle computers samen die op het netwerk zijn aangesloten. Het is naar de switch dat alle kabels samenkomen. Meet op basis van de te leggen route hoeveel meter twisted pair je nodig hebt.

Stap 3

Als u alleen twee computers met een twisted pair wilt verbinden of een andere computer op een router wilt aansluiten, moet het twisted pair rechtstreeks van de ene computer naar de andere worden getrokken. De beste manier is om de kabel langs de muren te laten lopen. Veel hangt af van uw appartement of huis. Het is immers niet erg esthetisch als de kabel goed zichtbaar is. U kunt een speciale decoratieve doos kopen die met speciale bevestigingsmiddelen over de plint wordt bevestigd. Dit alles leidt natuurlijk tot extra kosten, dus het is aan jou om de kabel aan de oppervlakte te laten of in een doos te verbergen. Wanneer u beslist hoe u de kabel precies moet leggen om het ontwerp niet te bederven, hoeft u hem alleen nog maar van de ene computer naar de andere te rekken.

Stap 4

Als het twisted pair meerdere computers met elkaar verbindt, installeer dan eerst de switch op ongeveer dezelfde afstand van elk van hen. In dit geval hoeft u de kabel niet van de ene pc naar de andere te trekken, u hoeft alleen het getwiste paar van elk van de computers naar deze switch uit te rekken en de RJ-45-connector op de interface aan te sluiten.

Aanbevolen: