Hoe Twee Schakelaars Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Schakelaars Aan Te Sluiten
Hoe Twee Schakelaars Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Schakelaars Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Schakelaars Aan Te Sluiten
Video: Kruis- en parallel schakelaar aansluiten u0026 Elektriciteit leggen | Klustips | GAMMA België 2024, Mei
Anonim

Om een voldoende groot lokaal netwerk te creëren, moet u meerdere netwerkswitches gebruiken. Voor hun juiste verbinding wordt aanbevolen om bepaalde regels te volgen.

Hoe twee schakelaars aan te sluiten
Hoe twee schakelaars aan te sluiten

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Als je al een kant-en-klaar lokaal netwerk hebt en je moet er meer apparaten aan toevoegen, schaf dan een extra netwerkswitch aan. Onder normale omstandigheden is apparatuur geschikt die niet de mogelijkheid biedt om elke LAN-poort te configureren.

Stap 2

Sluit de netwerkswitch aan en beveilig het apparaat. Neem nu een kant-en-klare netwerkkabel met aan beide uiteinden LAN-connectoren. Als uw nieuwe switch een Uplink-poort heeft, moet de verbinding via deze poort worden gemaakt. Anders wordt het aanbevolen om de LAN1-poort te gebruiken. Gebruik deze kabel om de LAN-connectoren van beide netwerkswitches aan te sluiten. Hiervoor kan het nodig zijn om één computer of printer los te koppelen van de eerste netwerkapparatuur.

Stap 3

Als u een budgetmodel van een netwerkswitch hebt gekozen die alleen in de automatische leermodus werkt, sluit dan eenvoudig nieuwe netwerkcomputers of printers aan op de vrije LAN-poorten.

Stap 4

Aangezien netwerkswitches, in tegenstelling tot routers, geen NAT- en DHCP-functies ondersteunen, zult u zelf nieuwe computers op het netwerk moeten configureren. Open hiervoor het Netwerkcentrum en ga naar "Adapterinstellingen wijzigen".

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de netwerkkaart die op de switch is aangesloten. Open het item "Eigenschappen". Open nu het menu "Internet Protocol TCP / IPv4" door op de knop "Eigenschappen" te klikken.

Stap 6

Stel het IP-adres in op een statische waarde, die alleen door het vierde segment zal verschillen van de adressen van andere computers die op de eerste switch zijn aangesloten. Stel het gewenste subnetmaskeradres in. Registreer de gateway en DNS-server voor toegang tot internet via een netwerkcomputer of -server. Configureer andere computers op dezelfde manier.

Aanbevolen: