Cache Wissen In Verkenner

Inhoudsopgave:

Cache Wissen In Verkenner
Cache Wissen In Verkenner

Video: Cache Wissen In Verkenner

Video: Cache Wissen In Verkenner
Video: How to Clear All Cache in Windows 10 2024, Mei
Anonim

"Cash" is hoe contant geld in veel Engelstalige landen wordt genoemd, in tegenstelling tot geld op een bankrekening. Naar deze analogie wordt een cache ook wel een verzameling elementen van webpagina's genoemd die door een browser op zijn eigen computer zijn opgeslagen, in tegenstelling tot elementen die ergens op een webserver liggen. Wanneer u de site opnieuw bezoekt, haalt de browser de eerder gedownloade items op uit de cache, in plaats van ze opnieuw te downloaden van de webserver. Soms is het nodig om met geweld de "pockets" van de browser te legen uit voorraden elementen van webpagina's.

Cache wissen in Verkenner
Cache wissen in Verkenner

instructies:

Stap 1

Open het venster Eigenschappen van Internet Explorer. Dit kan worden gedaan door de regel "Internetopties" te selecteren in het gedeelte "Extra" van het menu.

Stap 2

Klik op de knop "Verwijderen" in het gedeelte "Browsegeschiedenis" op het tabblad "Algemeen" van het geopende instellingenvenster van de internetbrowser. Op deze manier opent u een ander venster - "Browsegeschiedenis verwijderen".

Stap 3

Klik op de knop "Bestanden verwijderen" in het gedeelte "Tijdelijke internetbestanden". Wanneer Internet Explorer om bevestiging van de opdracht vraagt, klikt u op de knop "Ja" en wordt de cache gewist. U hoeft alleen de twee gebruikte browserinstellingenvensters te sluiten.

Stap 4

Er is een andere manier om de opdracht om tijdelijke opslag te wissen. Vouw dezelfde sectie "Extra" in het Internet Explorer-menu uit en selecteer de bovenste regel - "Browsegeschiedenis verwijderen". De toepassing opent het venster Browsegeschiedenis verwijderen. Klik op de knop "Bestanden verwijderen" in het bovenste gedeelte en antwoord bevestigend op de vraag van de browser om de opdracht te bevestigen.

Stap 5

Als u om de een of andere reden niet de mogelijkheid hebt om de in de internetbrowser ingebouwde functie voor het wissen van tijdelijke opslag te gebruiken, kunt u dit doen met behulp van de standaard Windows-bestandsbeheerder - Verkenner. Om het te starten, gebruikt u de toetsencombinatie win + e of dubbelklikt u op het pictogram "Deze computer".

Stap 6

Vouw de map Documenten en instellingen uit op het systeemstation van uw besturingssysteem. Zoek daarin een map met de naam van uw account - standaard wordt deze Admin genoemd. Vouw de map Lokale instellingen in uw accountmap uit en zoek daar de map Tijdelijke internetbestanden - hier wordt de cache van de internetbrowser opgeslagen. U kunt er alle bestanden uit verwijderen, of bijvoorbeeld bestanden met cookies achterlaten. Om dit te doen, sorteert u de inhoud van de map op de kolom "Type" (klik op de kop), selecteert u vervolgens onnodige groepen bestanden en drukt u op delete om ze naar de prullenbak te verwijderen, of shift + delete om deze bestanden volledig te vernietigen.

Aanbevolen: