Hoe Een Router Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Router Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Een Router Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Router Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Router Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: Connect computer to router with ethernet cable 2024, Mei
Anonim

Het proces om een router op een computer aan te sluiten is vrij eenvoudig, zelfs een beginner kan het uitzoeken. Er kunnen zich alleen problemen voordoen bij het instellen van het apparaat. Vervolgens zullen we overwegen een computer aan te sluiten via een kabel, maar ook draadloos.

Hoe een router op een computer aan te sluiten
Hoe een router op een computer aan te sluiten

Stapsgewijs proces om een wifi-router op een computer aan te sluiten

1. Nadat de doos met de router is geopend, moet deze worden verbonden met het netwerk. Er is een aan / uit-knop op de achterkant die moet worden ingedrukt. Bij goede staat dienen de lampen op te lichten.

2. Op de plaats waar de aan / uit-sleutel zich bevindt, bevinden zich stopcontacten. Een van deze nesten bevindt zich altijd aan de rand en is gemarkeerd in een bepaalde kleur. Er staat WAN. Het is ook noodzakelijk om de internetkabel erop aan te sluiten.

Als u een klik hoort, is de kabel correct aangesloten.

3. Als u een kabel nodig heeft die op uw computer kan worden aangesloten, kunt u deze op andere aansluitingen aansluiten. Als het lampje brandt, wordt het signaal ontvangen.

4. Bij een draadloze verbinding worden alle staalinstellingen op de computer gemaakt. Hiervoor heeft u gegevens nodig van uw internetprovider.

Een computer aansluiten op een wifi-router via een kabel:

1. De draad moet in de aansluiting van de router met de aanduiding WAN worden gestoken.

2. De netwerkkabel kan worden aangesloten op een ander stopcontact op de router.

3. Steek het andere uiteinde van de draad in een poort op uw computer genaamd Ethernet. Na de ondernomen acties moet het lampje knipperen.

In geval van problemen moet u ervoor zorgen dat de draden correct op het apparaat zijn aangesloten. De meest voorkomende reden waarom u uw router niet op uw computer kunt aansluiten, is omdat de kabels verkeerd zijn aangesloten.

Als u de router op een stationaire computer hebt aangesloten, houd er dan rekening mee dat het proces op dezelfde manier verloopt met een laptop.

Aanbevolen: