Hoe Twee Computers Aan Te Sluiten - Vista En XP

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Aan Te Sluiten - Vista En XP
Hoe Twee Computers Aan Te Sluiten - Vista En XP

Video: Hoe Twee Computers Aan Te Sluiten - Vista En XP

Video: Hoe Twee Computers Aan Te Sluiten - Vista En XP
Video: How to configure networking for Windows XP and Vista 2024, April
Anonim

Sommige gebruikers geven er de voorkeur aan om thuiscomputers, laptops en andere apparaten in één lokaal netwerk te integreren. Deze taak kan worden bereikt met behulp van veel verschillende opties.

Hoe twee computers aan te sluiten - Vista en XP
Hoe twee computers aan te sluiten - Vista en XP

Het is nodig

  • - netwerkkabels;
  • - extra netwerkkaart.

instructies:

Stap 1

Maak eerst een kabelverbinding tussen de twee computers. Om dit te doen, verbindt u eenvoudig hun netwerkadapters met elkaar via een netwerkkabel. Nadat beide computers zijn ingeschakeld, krijgen hun netwerkadapters automatisch IP-adressen. Het is uiterst onhandig om zo'n netwerk te gebruiken, omdat de IP-gegevens voortdurend veranderen.

Stap 2

Gebruik de verbinding die u hebt gemaakt om beide computers synchrone internettoegang te bieden. Installeer een extra netwerkkaart in een van de computers. Sluit hier de internetverbinding op aan.

Stap 3

Maak en configureer deze verbinding volgens de vereisten van uw provider. Verlaat deze verbinding voor een tijdje. Open de eigenschappen van de eerste netwerkadapter die op de tweede computer is aangesloten. Navigeer naar de instellingen voor TCP / IP Internet Protocol. Selecteer "Gebruik het volgende IP-adres". Stel het IP-adres voor deze netwerkadapter in op 156.156.156.1.

Stap 4

Ga naar de tweede computer. Open de instellingen voor TCP / IP-internetprotocol. Voer de volgende parameters in voor dit netwerkapparaat:

- 156.156.156.2 - IP-adres

- 255.255.0.0 - Subnetmasker

- 156.156.156.1 - De hoofdgateway

- 156.156.156.1 - Voorkeur DNS-server.

Stap 5

Ga terug naar de instellingen van de eerste computer. Open de eigenschappen van de eerder gemaakte internetverbinding. Selecteer het tabblad "Toegang". Sta computers op uw lokale netwerk toe om deze internetverbinding te gebruiken.

Stap 6

Als na het activeren van delen, de tweede netwerkadapter een statisch IP-adres van 192.168.0.1 ontvangt, wijzigt u dit in de waarde die is opgegeven in de derde stap.

Aanbevolen: