Lokale Netwerktoegang Maken

Inhoudsopgave:

Lokale Netwerktoegang Maken
Lokale Netwerktoegang Maken

Video: Lokale Netwerktoegang Maken

Video: Lokale Netwerktoegang Maken
Video: Windows Services: A Technical Look at Windows 11 and Server 2022 Part 1 2024, Mei
Anonim

Sommige gebruikers maken thuis-LAN's. Gewoonlijk wordt dit proces uitgevoerd om toegang te krijgen tot internet vanaf alle apparatuur die op dit netwerk is aangesloten.

Lokale netwerktoegang maken
Lokale netwerktoegang maken

Het is nodig

netwerkadapter

instructies:

Stap 1

Om grote extra financiële kosten te vermijden, focus je op het bestaande netwerk. Configureer een van de computers om als router te fungeren.

Stap 2

Selecteer de computer of laptop waarop de internetverbinding wordt aangesloten. Installeer er een extra netwerkkaart in (als die er niet is). Koop voor een laptop een USB-LAN-adapter.

Stap 3

Sluit de internetverbindingskabel aan op een van de netwerkkaarten. Zet uw computer (laptop) aan, maak en configureer een nieuwe internetverbinding.

Stap 4

Sluit de andere netwerkadapter aan op de tweede computer op het lokale netwerk. Open de instellingen van het netwerk dat verschijnt. Navigeer naar TCP / IP-internetprotocolinstellingen. Stel deze netwerkadapter in op een permanent (statisch) IP-adres. Laten we zeggen dat de waarde 134.134.134.1 is.

Stap 5

Open de eigenschappen van je internetverbinding. Ga naar het menu Toegang. Sta andere computers op het lokale netwerk toe deze internetverbinding te gebruiken. Klik op de knop Toepassen.

Stap 6

Zet de tweede computer (laptop) aan. Ga naar de netwerkadapteropties. Open de eigenschappen van het TCP/IP-protocol. Vul op basis van het IP-adres van het eerste apparaat de eerste vier velden in met de volgende waarden:

- 134.134.134.2 - IP-adres;

- 255.255.0.0 - subnetmasker;

- 134.134.134.1 - hoofdgateway;

- 134.134.134.1 - voorkeurs-DNS-server.

Stap 7

Sla de instellingenwijzigingen op. Maak opnieuw verbinding met internet op de eerste computer (laptop).

Aanbevolen: