Hoe Glasvezelkabel Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Glasvezelkabel Aan Te Sluiten?
Hoe Glasvezelkabel Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Glasvezelkabel Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Glasvezelkabel Aan Te Sluiten?
Video: Hoe werkt de aanleg van glasvezel tot in uw woning 2024, Mei
Anonim

Een glasvezelkabel is een plastic of glazen streng die licht naar binnen draagt. Het wordt gebruikt om digitale informatie met hoge snelheid over lange afstanden te verzenden. Om de vezel op de apparatuur aan te sluiten, is het noodzakelijk om speciale methoden te gebruiken.

Hoe glasvezelkabel aan te sluiten?
Hoe glasvezelkabel aan te sluiten?

Het is nodig

  • - splitsing;
  • - pluisvrij servet;
  • - alcoholische dranken;
  • - hakmes;
  • - speciaal lasapparaat;
  • - optische tester.

instructies:

Stap 1

Voor een mechanische verbinding is een splitsing nodig, in het lichaam waarvan de gespleten uiteinden van optische vezels door de kanalen worden gestoken. Allereerst moeten ze worden schoongemaakt en ontvet. Verwijder de behuizing met een bufferlaagstripper. Maak een pluisvrije doek vochtig met alcohol en ontvet hiermee de uiteinden van de vezels. Splits vervolgens het uiteinde van de vezel in een hoek van 90 ° met behulp van een speciaal gereedschap - een hakmes.

Stap 2

Steek de afgewerkte uiteinden door de laterale kanalen van de splitsing van verschillende kanten in de kamer, die is gevuld met onderdompelingsgel. Steek de vezels erin totdat ze in contact komen. De laskap zal na het sluiten de verbinding stevig vasthouden. Installeer de geassembleerde las op de lasplaat van het kruis of de koppeling samen met de technologische toevoer van vezels. Controleer de kwaliteit van de verbinding met een OTDR of optische tester.

Stap 3

Een andere methode om optische vezels te verbinden is lassen. Hiervoor heb je een speciaal apparaat nodig met een microscoop, klemmen, booglassen, een microprocessor en een krimpkamer. Bereid de uiteinden van de vezels voor op het splitsen op dezelfde manier als u ze hebt voorbereid op mechanisch splitsen, waarbij u de omhulling ervan verwijdert. Plaats een krimpkous aan het ene uiteinde om de las te beschermen. Vervolgens, zoals aangegeven in de eerste stap, ontvetten en chippen de uiteinden.

Stap 4

Plaats de vezels in de lasmachine om ze uit te lijnen. Het automatische apparaat past de vezels aan, evalueert de splitsing en zal, na bevestiging van de operator, lassen. Als het apparaat deze functies niet heeft, moeten deze handelingen handmatig worden uitgevoerd. Evalueer de kwaliteit van het lassen met een optische reflectometer. Dit apparaat zal de mate van demping en niet-uniformiteit onthullen. Schuif de thermowell over de lasnaad en plaats deze een minuut in de krimpoven. Als de sleeve is afgekoeld, plaatst u deze samen met de technologische toevoer van vezels in het lasschild van het kruis of de sleeve.

Aanbevolen: