Hoe Het Mac-adres Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Mac-adres Te Controleren
Hoe Het Mac-adres Te Controleren

Video: Hoe Het Mac-adres Te Controleren

Video: Hoe Het Mac-adres Te Controleren
Video: Назначить статический IP-адрес ПК через DHCP: ZTE F660 2024, Mei
Anonim

Wanneer u via een huurlijn bent verbonden met een ISP, wordt u mogelijk gevraagd om de MAC-adressen van alle apparatuur die u gebruikt. Dit is nodig zodat onbevoegden geen gebruik kunnen maken van uw verbinding.

Hoe het mac-adres te controleren
Hoe het mac-adres te controleren

instructies:

Stap 1

U kunt het MAC-adres van de netwerkkaart van een desktopcomputer achterhalen zonder deze zelfs maar aan te zetten. Het volstaat om de hoes eraf te halen en u ziet dit adres direct op dit bord. Als de computer uit staat, kan de kaart worden uitgetrokken om de markeringen beter te kunnen bekijken en vervolgens opnieuw worden geplaatst. Dergelijke manipulaties kunnen niet worden uitgevoerd als de computer is ingeschakeld.

Stap 2

Als de netwerkkaart in het moederbord is ingebouwd, kan het MAC-adreslabel ontbreken. In laptops worden dergelijke kaarten vaak los van het moederbord gemaakt, maar als u niet over de vaardigheden beschikt om laptops uit elkaar te halen, is het beter om er niet zelf bij te komen. Vertrouw de taak toe aan iemand met deze vaardigheden, of ontdek het MAC-adres met behulp van softwaretools.

Stap 3

Netwerkapparatuur heeft niet altijd MAC-adressen. Hubs en switches (switches) hebben ze niet, dus je hoeft er geen informatie over te melden aan de provider. Maar routers en wifi-apparatuur hebben ze altijd. Lees het MAC-adres op een speciale sticker die u meestal aan de onderkant van de machine vindt.

Stap 4

Gebruik een speciale opdracht om het MAC-adres programmatisch te bepalen. Op Linux ziet het er als volgt uit: ifconfig Gebruik in Windows een ander commando: ipconfig / All Als de machine meerdere NIC's heeft geïnstalleerd, ziet u de MAC-adressen van elk van hen. In Linux wordt het vermeld in de regel "Link encap: Ethernet HWaddr", in Windows - in de regel "Fysiek adres". In het eerste geval worden de hexadecimale getallen van twee cijfers die in het adres zijn opgenomen, van elkaar gescheiden door dubbele punten, in het tweede geval door spaties. Het maakt niet uit. Geef het adres aan de provider in een van deze formaten - de operator zal het hoe dan ook correct in de database invoeren.

Stap 5

Een met Bluetooth uitgeruste telefoon heeft ook een MAC-adres. Als het ook wifi heeft, heeft het nog zo'n adres. Als je een Nokia-telefoon gebruikt, probeer dan de eerste te achterhalen met het USSD-commando * # 2820 # en de tweede met het commando * # 62209526 #. U hoeft na deze commando's niet op de belknop te drukken. Het is meestal niet nodig om de provider het MAC-adres van de wifi-module van de telefoon door te geven, aangezien de meeste abonnees wifi-toegangspunten hebben in combinatie met routers.

Aanbevolen: