Beheer Op Afstand Instellen

Inhoudsopgave:

Beheer Op Afstand Instellen
Beheer Op Afstand Instellen

Video: Beheer Op Afstand Instellen

Video: Beheer Op Afstand Instellen
Video: FUNCTIES VOOR BEDIENING OP AFSTAND INSTELLEN 2024, Mei
Anonim

Beheer op afstand wordt gebruikt in besturingssystemen van Microsoft Windows Server om de mogelijkheid te activeren om de serversoftware vanaf een andere computer te beheren. Om dit te doen, moet u de juiste instellingen voor Groepsbeleid configureren en de verbindingsinstellingen aanpassen.

Beheer op afstand instellen
Beheer op afstand instellen

Het is nodig

Windows 2008 RS/RS2

instructies:

Stap 1

Voor extern serverbeheer op Windows wordt het ingebouwde Windows PowerShell-hulpprogramma gebruikt. Het dient als een processor voor inkomende gegevens van een andere computer, waarnaar de gegevens worden verzonden via de servermanager, het internetkanaal en de grafische schil. Ook neemt de Windows Remote Management-service deel aan het werk van extern beheer, dat handmatig moet worden geactiveerd via het hulpprogramma Groepsbeleidsbeheer.

Stap 2

Maak een groepsbeleidsobject dat u moet koppelen aan de host waar de beheerde server zich bevindt. Om dit te doen, klikt u in de GPMC-console (Group Policy Management) die is gestart via het juiste menu-item, met de rechtermuisknop op het item "Group Policy Objects" tegenover het gewenste object. Druk op de knop "Nieuw" - "Nieuw groepsbeleidsobject". Geef het daarna een naam en klik op "OK".

Stap 3

Gebruik in de boomstructuur van de console voor toegang op afstand de items "Computerinstellingen" - "Beleid" - "Beheersjablonen" - "Componenten" - "Afstandsbediening" - "WinRM-service". Ga in de lijst met voorgestelde opties naar het gedeelte "Automatische configuratie van luisteraars toestaan" om hulpprogramma's voor externe toegang in te schakelen en het systeem te configureren om opdrachten van een externe computer te ontvangen.

Stap 4

Geef in de lijst met opties het bereik van IP-adressen op dat op afstand kan worden beheerd. Vul de vereiste parameters in en klik vervolgens op Toepassen. Open vervolgens het menu "Computerinstellingen" - "Beleid" - "Opties" - "Beveiligingsinstellingen" - "Windows Firewall met geavanceerde instellingen".

Stap 5

Maak drie regels voor inkomende verbindingen: "Remote Event Log Management", "Remote Management Service", "Remote Firewall Management". U kunt ook het item "Afstandsbediening configureren" in de instellingen voor toegang op afstand gebruiken door op de overeenkomstige link in de boomstructuur van de bedieningsconsole te klikken. Vink in de sectie die verschijnt het vakje "Sta externe serverbesturing toe" aan.

Stap 6

Activeer tools om externe beheerrollen, hun services en functies te beheren. Ga hiervoor naar de tool voor extern beheer en gebruik de menu-items om de gewenste rollen en hun functies toe te voegen en bewerk de instellingen voor het bureaublad, systeem, netwerk, domein en Internet Explorer naar wens. De installatie van extern beheer is voltooid en u kunt verbinding maken met de server.

Aanbevolen: