Toegang Op Afstand Inschakelen

Inhoudsopgave:

Toegang Op Afstand Inschakelen
Toegang Op Afstand Inschakelen

Video: Toegang Op Afstand Inschakelen

Video: Toegang Op Afstand Inschakelen
Video: Op afstand toegang tot je industriële machines | IXON 2024, April
Anonim

Door een externe verbinding met een andere computer te maken en te configureren, kunt u bepaalde bewerkingen uitvoeren zonder fysieke toegang tot uw pc. Deze functie is erg handig voor het configureren van netwerkcomputers vanaf één werkstation.

Toegang op afstand inschakelen
Toegang op afstand inschakelen

Het is nodig

  • - nieuw account;
  • - Radmin;
  • - Teamviewer.

instructies:

Stap 1

Als u wilt dat andere gebruikers verbinding kunnen maken met uw computer, configureert u de instellingen voor de afstandsbediening van de pc. Maak eerst een nieuw account aan. Stel hiervoor alleen die rechten in die de persoon die verbinding maakt vanaf een andere computer zou moeten krijgen.

Stap 2

Open het Configuratiescherm en selecteer het menu Gebruikersaccounts. Open het item "Account maken". Voer een naam in voor het nieuwe account. Selecteer het type: beheerder of gebruiker.

Stap 3

Zorg ervoor dat u een wachtwoord instelt voor het nieuwe account. Het gebruik ervan voorkomt dat ongewenste externe gebruikers uw systeem verstoren. Begin met het configureren van externe toegang. Open het startmenu en ga naar computereigenschappen.

Stap 4

Klik op de link "Geavanceerde systeeminstellingen" in de linkerkolom. Nadat u een nieuw venster hebt geopend, selecteert u het tabblad "Toegang op afstand".

Stap 5

Vink het vakje aan naast 'Alleen computers met verificatie op netwerkniveau toestaan verbinding te maken'. Klik na het activeren van deze parameter op de knop "Gebruikers selecteren".

Stap 6

Klik in het nieuwe venster op de knop "Toevoegen". Voer de naam in van het account dat u hebt gemaakt om op afstand verbinding te maken met deze computer. Klik op de OK-knop. Klik nu op de knop Toepassen en sluit het dialoogvenster.

Stap 7

Het is belangrijk om te begrijpen dat standaard toegang op afstand verschillende nadelen heeft. Als u de verbonden gebruiker volledige toegang wilt geven, gebruikt u aanvullende hulpprogramma's zoals Team Viewer of Radmin.

Stap 8

Laat toegang op afstand niet actief, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Het gebruik ervan kan uw systeem ernstig beschadigen. Geef alleen toegang aan geverifieerde personen.

Aanbevolen: