Een Service Op Afstand Inschakelen

Inhoudsopgave:

Een Service Op Afstand Inschakelen
Een Service Op Afstand Inschakelen

Video: Een Service Op Afstand Inschakelen

Video: Een Service Op Afstand Inschakelen
Video: BEDIENING OP AFSTAND - INSCHAKELEN OP AFSTAND VAN VERLICHTING EN CLAXON 2024, April
Anonim

Op afstand in- en uitschakelen van een service in het Windows-besturingssysteem kan worden uitgevoerd met behulp van het gespecialiseerde hulpprogramma Sysinternals PsService dat is opgenomen in het PsTools-pakket en is ontworpen om deze procedure te automatiseren.

Een service op afstand inschakelen
Een service op afstand inschakelen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat poorten 139 en 445 op de computer open zijn om de gewenste service op afstand in te schakelen. Houd er rekening mee dat de implementatie van deze procedure ervan uitgaat dat de gebruiker beheerdersrechten heeft.

Stap 2

Download het PsTools-pakketarchief van de officiële Microsoft Sysinternals-website naar uw computer en pak het uit op een geschikte locatie. Zoek het uitvoerbare bestand pssevice.exe.

Stap 3

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" op uw computer te klikken en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Typ cmd in de regel "Openen" en bevestig de lancering van het opdrachtregelprogramma door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 4

Navigeer naar de map met de toepassing psservice.exe. Houd er rekening mee dat wanneer u de toepassing voor de eerste keer start, u uw akkoord met de licentieovereenkomst moet bevestigen door op de knop Akkoord te klikken in het systeemverzoekvenster dat wordt geopend. Typ opdracht

psservice.exe / RemoteComputerName -u RemoteComputerAdmin_AccountName -p RemoteComputer_Admin_password start service_name

in het tekstvak van de opdrachtinterpreter en bevestig de geselecteerde actie door op de softkey met het label Enter te drukken.

Stap 5

De geselecteerde service wordt gestopt met het commando

psservice.exe / RemoteComputerName -u RemoteComputerAdmin_AccountName -p RemoteComputer_Admin_password stop service_name.

Gebruik de syntaxis

psservice.exe / remote_computer_name -u_admin_account_name van de remote_computer_p_admin_password-query

om alle beschikbare services op de externe computer weer te geven. Voeg de waarde | more toe na de laatste opdracht om te stoppen met scrollen.

Aanbevolen: