Hoe De Poort Op De Server Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Poort Op De Server Te Achterhalen?
Hoe De Poort Op De Server Te Achterhalen?

Video: Hoe De Poort Op De Server Te Achterhalen?

Video: Hoe De Poort Op De Server Te Achterhalen?
Video: port forwarding eenvoudig verklaard 2024, April
Anonim

De meeste gebruikers, die het woord poort gebruiken, bedoelen meestal een aansluiting die wordt gebruikt om verschillende randapparatuur aan te sluiten: een printer, scanner, modem, enz. In een internetomgeving heeft het woord poort echter een heel andere betekenis. Het poortsysteem bestaat zodat datapakketten die op een computer aankomen, kunnen herkennen welk programma ze moeten gebruiken: internetbrowsers, een e-mailclient, enzovoort. Dat wil zeggen, elk programma dat op de computer wordt uitgevoerd, werkt met verzoeken die specifieke poorten gebruiken.

Hoe de poort op de server te achterhalen?
Hoe de poort op de server te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Serverpoorten hebben hun eigen nummers, die in de instellingen worden gespecificeerd. Veel spelers van computerspellen moeten vaak de poort van de spelserver weten. Dit gebeurt heel eenvoudig. Minimaliseer het spel zonder het spel te verlaten en klik op de "Start"-knop op de computer. Vervolgens zoeken we naar de opdracht "Uitvoeren" en selecteren deze. Schrijf in de invoerregel "cmd" en druk op de enter-knop. In het zwarte venster (console) dat verschijnt, voert u handmatig "netstat" in en drukt u nogmaals op enter. De computer geeft alle momenteel actieve "Verbindingen" en "Poorten" weer. Ze worden weergegeven als een numerieke combinatie van het IP-adres, gevolgd door een dubbele punt en de actieve poort.

Stap 2

Als u de poort wilt weten van de proxyserver die uw computer gebruikt om verbinding te maken met internet, doet u het volgende. De eenvoudigste manier: open de eigenschappen van uw netwerkverbinding en zoek de regel "Default gateway". Het is het adres dat in deze regel is geschreven en dat de proxyserver is die door uw computer wordt gebruikt. Als er niets in deze regel staat, raadpleeg dan de instellingen in de internetbrowser. Ga hiervoor naar het tabblad "service", zoek de eigenschappen van de browser of verbinding en ga vervolgens naar het menu "Netwerk" of "LAN-instellingen" (afhankelijk van de browser). Dit menu-item moet de poort van de proxyserver weergeven. Als het er niet is, werkt de browser hoogstwaarschijnlijk rechtstreeks met webpagina's zonder een proxyserver.

Stap 3

Een andere optie is om de opdracht tracert te gebruiken. In de meeste gevallen, maar niet altijd, wordt ook het poortnummer weergegeven. U wilt bijvoorbeeld de poort van de mail.ru-server weten. Om dit te doen, schrijft u het volgende in de opdrachtregel (console): tracert mail.ru. Het eerste nummer is de serverpoort voor dit webadres. Vervolgens ziet u het adres van de interne proxyserver, uw IP-adres en meer.

Aanbevolen: