Hoe De Poort Op De Computer Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Poort Op De Computer Te Achterhalen?
Hoe De Poort Op De Computer Te Achterhalen?

Video: Hoe De Poort Op De Computer Te Achterhalen?

Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2022, December
Anonim

Nadat uw computer is verbonden met internet, krijgt deze een netwerkadres toegewezen. Toepassingen die deze verbinding gebruiken, werken op specifieke poorten. Open poorten kunnen echter gevaarlijk zijn. Er zijn verschillende manieren om ze te definiëren.

Hoe de poort op de computer te achterhalen?
Hoe de poort op de computer te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Gebruik de opdracht netstat in de console van het besturingssysteem om de poort te achterhalen. Om dit te doen, selecteert u de opdracht "Uitvoeren" in het menu "Start", schrijft u cmd in het venster dat verschijnt en drukt u op de Enter-toets. Of selecteer "Start" -> "Alle programma's" -> "Accessoires" -> "Opdrachtprompt". Voer in de console die wordt geopend netstat in en druk vervolgens op Enter. U ziet een lijst met IP-adressen en poorten die op uw computer worden gebruikt.

Stap 2

Voor meer informatie over deze opdracht typt u netstat /? en bestudeer de informatie die verschijnt. Als u bijvoorbeeld het netstat-commando invoert met de parameter –a, geeft het scherm alle verbindingen weer, evenals de poorten die in gebruik zijn. De opdracht netstat –o geeft bovendien de identifier weer van het proces dat verantwoordelijk is voor elke verbinding. Als u netstat –n invoert, worden de echte IP-adressen en poortnummers weergegeven. Standaard worden DNS-namen en algemene aliassen weergegeven.

Stap 3

Als u de opdrachtregel niet wilt gebruiken, downloadt u het hulpprogramma TCPView van de officiële Microsoft-website op http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897437. Het biedt dezelfde functionaliteit, maar met een grafische interface. Nadat u het programma hebt gedownload, start u het en gaat u akkoord met de licentieovereenkomst. In het programmavenster ziet u het proces met behulp van de netwerkverbinding, protocol, naam en poort, poort- of bestemmingsadres, staat.

Stap 4

Er zijn ook andere programma's waarmee je de open poorten op je computer kunt bepalen. Bijvoorbeeld Nmap (http://nmap.org), Advanced Port Scanner (http://www.radmin.ru/products/previousversions/portscanner.php), enz.

Stap 5

De volgende optie is om gespecialiseerde internetdiensten te gebruiken die poorten controleren. De site http://2ip.ru kan als voorbeeld worden gebruikt. Ga naar http://2ip.ru/port-scaner/ in uw browser om te controleren op mogelijk gevaarlijke open poorten. Op http://2ip.ru/check-port/ kun je elke specifieke poort controleren.

Populair per onderwerp