Hoe Windows Terug Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Terug Te Draaien
Hoe Windows Terug Te Draaien

Video: Hoe Windows Terug Te Draaien

Video: Hoe Windows Terug Te Draaien
Video: How to Rotate Video on Windows 10 2024, April
Anonim

Als u programma's of apparaatstuurprogramma's van derden op uw computer installeert, kunnen sommige daarvan de stabiliteit van het Windows-besturingssysteem negatief beïnvloeden. Om de situatie te verhelpen, is er een standaard Systeemherstel-tool, ook wel Windows Rollback genoemd.

https://nevseoboi.com.ua/uploads/posts/2011-04/1302191461 wallpapers-windows-26 nevseoboi.com.ua
https://nevseoboi.com.ua/uploads/posts/2011-04/1302191461 wallpapers-windows-26 nevseoboi.com.ua

Wat zijn herstelpunten

De tool werkt als er terugdraaipunten worden gemaakt, d.w.z. afbeeldingen van het systeem uit een eerdere tijd toen het nog normaal werkte. Hiervoor moet u de functie "Herstelpunten maken" inschakelen. Als u met Windows XP werkt, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", klikt u op "Eigenschappen" en opent u in het eigenschappenvenster het tabblad "Systeemherstel". Als er een vinkje staat naast Systeemherstel uitschakelen, schakel het dan uit.

Veel mensen schakelen Systeemherstel uit omdat terugdraaipunten tot 12% van de schijfruimte in beslag nemen. In het geval van een systeemcrash, moeten ze Windows mogelijk volledig opnieuw installeren. Als compromis kunt u de grootte van de herstelpuntruimte wijzigen. Klik op de knop Opties en gebruik de schuifregelaar om de hoeveelheid schijfruimte te verminderen. Tegelijkertijd zal ook het aantal herstelpunten afnemen.

Als u Windows 7 gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u "Eigenschappen" in het contextmenu. Klik in het linkerdeel van het nieuwe venster op de link "Geavanceerde systeeminstellingen" en open het tabblad "Systeembeveiliging". Als in het gedeelte "Beschermingsinstellingen" de systeemschijfbeveiliging de status "Uitgeschakeld" heeft, klikt u op de knop "Configureren" en vinkt u in het nieuwe venster het item "Systeeminstellingen herstellen …" aan. Gebruik in het gedeelte "Grootte van schijfruimte" de schuifregelaar om op te geven hoeveel schijfruimte moet worden toegewezen voor herstelpunten.

Systeemherstel

Om uw Windows XP-systeem te herstellen, klikt u op Start, onder Programma's, op Bureau-accessoires, vervolgens op Systeemwerkset en vervolgens op Systeemherstel. Vink de taak "Een eerdere staat herstellen …" aan en klik op "Volgende". Geef de datum op waarop de computer normaal werkte, klik op "Volgende" en volg de instructies van de herstelwizard. Deze methode is ook geschikt voor Windows 7, alleen de groep "Standaard" bevindt zich in het gedeelte "Alle programma's".

Als Windows niet start, start u uw computer opnieuw op en drukt u op de functietoets F8. Selecteer Laatst bekende goede configuratie in het menu Geavanceerde opstartopties. In Windows 7 heet dit item Laatst bekende goede configuratie.

U kunt kiezen voor "Veilige modus". Wanneer het systeem u vraagt om door te werken in de veilige modus of om het systeem te herstellen, kiest u herstel. Deze methode is behoorlijk effectief als Windows wordt geblokkeerd door een ransomware-virus of een onjuist geïnstalleerd stuurprogramma.

Aanbevolen: