Hoe U Uw Computerinstellingen Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computerinstellingen Kunt Achterhalen
Hoe U Uw Computerinstellingen Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Computerinstellingen Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Computerinstellingen Kunt Achterhalen
Video: How to Find your WiFi Password Windows 11 | Windows 11 2024, Mei
Anonim

Vaak zijn gebruikers geïnteresseerd in de parameters van de computer waarmee ze moeten werken. Na aanschaf van dit of dat programma staan de systeemvereisten die nodig zijn voor de normale werking altijd vermeld op de hoes van de schijf. Veel parameters kunnen worden gevonden met behulp van de diagnostische hulpmiddelen die in het besturingssysteem zijn ingebouwd.

Hoe u uw computerinstellingen kunt achterhalen
Hoe u uw computerinstellingen kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

Klik op "Start" - "Instellingen" - "Configuratiescherm". Zoek in het geopende venster de snelkoppeling "Systeem" en dubbelklik erop met de linkermuisknop. Het venster Systeemeigenschappen wordt geopend. Hetzelfde venster kan worden geopend door met de rechtermuisknop op het tabblad "Deze computer" te klikken en "Eigenschappen" te kiezen in het vervolgkeuzemenu.

Klik op het tabblad Algemeen. Op dit tabblad vindt u de volgende computerparameters: de hoeveelheid RAM, de naam en frequentie van de processor, evenals het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd.

Stap 2

Schakel over naar het tabblad Hardware. Klik op dit tabblad op "Apparaatbeheer". Meer gedetailleerde informatie vindt u hier. In het gedeelte "Videoadapters" vindt u de naam en fabrikant van uw videokaart, in het gedeelte "Netwerkkaarten" het aantal en het model van de netwerkkaarten van de computer. In de directory Disk Drives staan uw fysieke harde schijven die op uw computer zijn aangesloten.

Stap 3

Sluit het venster Apparaatbeheer en Systeemeigenschappen. Klik op Start - Uitvoeren. Typ "Dxdiag" in de opdrachtregel en druk op Enter. Het gelanceerde directx-diagnosehulpprogramma zal informatie over de computerparameters aanvullen met informatie over de BIOS-versie, het wisselbestand, uitgebreide informatie geven over de videoadapter en geluidskaart en hun uitdrukkelijke controle mogelijk maken.

Aanbevolen: