Picasa Graphics Editor 3: Overzicht Eigenschappen

Picasa Graphics Editor 3: Overzicht Eigenschappen
Picasa Graphics Editor 3: Overzicht Eigenschappen

Video: Picasa Graphics Editor 3: Overzicht Eigenschappen

Video: Picasa Graphics Editor 3: Overzicht Eigenschappen
Video: Photo editing tutorial in Picasa/ Picasa 3 Photo editing/Photo Editing Software. 2024, April
Anonim

Veel mensen vinden het leuk om gefotografeerd te worden, maar niet iedereen krijgt perfecte foto's. Als de aanschaf van een dure professionele camera of het volgen van cursussen over de basis van fotografie nog geen deel uitmaakt van je plannen, dan helpt Picasa 3 editor je om fotografie op het gewenste niveau te “bereiken”.

Picasa Graphics Editor 3: Overzicht eigenschappen
Picasa Graphics Editor 3: Overzicht eigenschappen

De editor voor de besturingssystemen Windows XP / Wista / 7 kan worden gedownload van de officiële site van Picasa. De interfacetaal is Russisch, wat de kennismaking en het verdere werken met de redacteur enorm vergemakkelijkt.

Wanneer je de editor voor de eerste keer opent, gaan alle foto's op je computer automatisch naar de redactionele basis, dus je hoeft niet handmatig te zoeken en het bestand te openen dat je nodig hebt.

Het gebied met uitrustingsstukken bevindt zich aan de linkerkant en omvat vijf secties: vaak uitgevoerde bewerkingen (knop in de vorm van een sleutel), verlichting en kleurcorrectie (zwart-wit zonneknop) en drie secties zonder titel (penseelknoppen), die verschillende filters en effecten voor beeldverwerking.

1. "Vaak uitgevoerde bewerkingen". De sectie bestaat uit 9 functies. U kunt uw foto bijsnijden door bij te snijden, rode ogen te verwijderen en glad te strijken door te kantelen.

De retoucheerfunctie helpt om onnodige elementen op de achtergrond te verwijderen, rimpels in het gezicht glad te strijken of een gehate puistje te verwijderen. De borstel is in grootte verstelbaar, waardoor u zelfs kleine defecten kunt elimineren. Met functies voor automatische kleur, omgevingsverlichting en contrast kunt u de helderheid en kleur van uw foto's met één klik aanpassen.

2. "Correctie van verlichting en kleur". Mocht de automatische correctie niet bij je passen, dan kun je altijd overschakelen naar handmatige correctie en de foto qua helderheid naar wens bewerken. De sectie bevat functies voor arcering, verlichting en het aanpassen van de kleurtemperatuur (het zogenaamde warme en koude licht).

3. Filters en effecten. Voel je als een experimentator en probeer een van de 36 filters en effecten die in het programma worden gepresenteerd op je foto: verscherpen of verzadigen, verouderen met het effect van de jaren 60 of voeg wat romantiek toe aan de afbeelding met de gloed en sepia (bruine tint).

Je kunt een foto transformeren in een frame uit een film dankzij het "cinemascoop"-effect. En voor degenen die van hun eigen portretten houden, is het "potlood" -effect geschikt, met behulp waarvan de foto in een potloodtekening verandert.

Sommige effecten kunnen worden aangepast en aangepast aan uw behoeften, en het vermogen kan worden verhoogd of verlaagd met behulp van het scrollwiel. Wees niet bang om per ongeluk op de verkeerde plaats te klikken - het programma vraagt elke keer om opheldering: of dit effect moet worden toegepast of niet, en alle wijzigingen kunnen later worden geannuleerd, waardoor de foto in zijn oorspronkelijke vorm blijft.

Aanbevolen: