Informatie Over De Videokaart Vinden

Inhoudsopgave:

Informatie Over De Videokaart Vinden
Informatie Over De Videokaart Vinden

Video: Informatie Over De Videokaart Vinden

Video: Informatie Over De Videokaart Vinden
Video: Koopgids Videokaarten » BesteProduct 2024, Mei
Anonim

Een videokaart is een uitbreidingskaart in een computer die is ontworpen om 3D-graphics te versnellen en afbeeldingen op een beeldscherm weer te geven. De prestaties van de computer in 3D-games zijn afhankelijk van de kracht van de videokaart. Het is speciaal aangepast om sneller 3D-modellen te genereren dan met de CPU en verschillende speciale effecten zoals waterreflectie, transparantie en verlichting.

Informatie over de videokaart vinden
Informatie over de videokaart vinden

Het is nodig

Computer met videokaart, GPU-Z-hulpprogramma

instructies:

Stap 1

Om gedetailleerde informatie te krijgen over de videokaart die in de computer is geïnstalleerd, is er een speciaal programma GPU-Z. Het wordt gratis verspreid en vereist geen installatie op een computer, waarbij de kenmerken van de videokaart onmiddellijk na lancering worden weergegeven.

Stap 2

GPU-Z heeft verschillende tabbladen. Het eerste tabblad van de grafische kaart geeft informatie weer over de naam van de videokaart en zijn kenmerken. Het veld Naam bevat de fabrikant en het model van de videokaart. Het GPU-model wordt weergegeven in het GPU-veld. U kunt bepalen welke versie van DirectX door uw grafische kaart wordt ondersteund in het veld DirectX Support.

Stap 3

Het veld Geheugengrootte geeft de hoeveelheid RAM op de videokaart weer, Geheugentype - het type, Busbreedte - de breedte van de videokaartbus en Bandbreedte - de bandbreedte. Het veldblok GPU-klok en standaardklok geeft de huidige en fabrieksfrequenties van respectievelijk de GPU-, geheugen- en shader-processors weer.

Stap 4

Helemaal onderaan het tabblad Grafische kaart staat de regel Computing, die de computertechnologieën weergeeft die door de videokaart worden ondersteund. Hierin kunt u informatie krijgen over ondersteuning voor gedistribueerde computertechnologie CUDA, natuurkundige simulatie met de PhysX-videokaart en andere. Als u met de muis over de gewenste technologie gaat, krijgt u gedetailleerde informatie over de versie, ondersteund door de videokaart en de mate van ondersteuning.

Stap 5

Het tweede tabblad - Sensoren, toont informatie over de belasting, temperatuur en de huidige werkingsmodus van de videokaart in realtime. Hier kunt u de huidige frequenties zien waarop de GPU-, geheugen- en shader-processors werken in vergelijkbare velden als op het tabblad Grafische kaart. Het veld GPU-temperatuur geeft de huidige GPU-temperatuur weer. Het veld Gebruikt geheugen geeft de hoeveelheid gebruikt videogeheugen weer. De huidige GPU-belasting wordt weergegeven in het veld GPU-belasting.

Stap 6

U kunt een screenshot maken van de weergegeven kenmerken of de status van de videokaart door op het kleine camerapictogram in de rechterbovenhoek te klikken, en ook informatie vinden over de belasting van de videokaart en de temperatuur ervan tijdens het spel. Om dit te doen, vinkt u de vakjes aan voor Log naar bestand en Doorgaan met het vernieuwen van dit scherm terwijl GPU-Z zich in de achtergronditems op het tabblad Sensoren bevindt.

Aanbevolen: