Hoe Oude Antivirus Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Oude Antivirus Te Verwijderen
Hoe Oude Antivirus Te Verwijderen

Video: Hoe Oude Antivirus Te Verwijderen

Video: Hoe Oude Antivirus Te Verwijderen
Video: How to Completely Uninstall Antivirus Software in Windows 10 2024, April
Anonim

Er kunnen veel redenen zijn om een oude antivirus te verwijderen. Onjuiste werking van het programma, incompatibiliteit met het systeem, voorkeur voor een andere antivirus of vanwege de verouderde versie van de geïnstalleerde versie. Correcte en competente verwijdering van het programma is een garantie voor een stabiele en efficiënte werking van de nieuwe antivirus.

Hoe oude antivirus te verwijderen
Hoe oude antivirus te verwijderen

Basismanieren om oude antivirus te verwijderen

Er zijn vijf manieren om een oud antivirusprogramma van het systeem te verwijderen: via het configuratiescherm, via de map "Deze computer", door de installatie van een nieuwe antivirus, door een toepassing te gebruiken om programma's te verwijderen en om het systeem terug te draaien.

Verwijdering via het bedieningspaneel

Verwijdering door de eerste methode is de meest voorkomende. Ga hiervoor naar het configuratiescherm, ga naar Programma's toevoegen of verwijderen, selecteer uw antivirus uit de lijst die in het venster verschijnt en klik op de knop Verwijderen.

Verwijderen via de map "Mijn Computer"

De tweede methode is de meest veelzijdige. Open de map "Deze computer", ga naar het lokale station waar de oude antivirus is geïnstalleerd, selecteer de gewenste map, meestal Program Files, zoek de map met de naam van het antivirusprogramma, selecteer en druk op de Shift + Delete-toets combinatie.

Meestal wordt een antivirusprogramma geïnstalleerd in het volgende pad: C: / Program Files / antivirusmap.

Verwijdering door de installatie van een nieuwe antivirus

Een nieuwe antivirus installeren is niet altijd de juiste methode. Niet elke antivirus vraagt tijdens de installatie om de procedure voor het verwijderen van het oude programma. De essentie van deze methode is als volgt: we starten de installatie van een nieuwe antivirus, klik op "Volgende" volgens de standaard. Vóór de installatie zelf verschijnt er een venster met een bericht over de detectie van een antivirus die op de computer is geïnstalleerd, klik onderaan het venster op "Verwijderen".

Installeer in geen geval twee of meer antivirusprogramma's op uw computer!

Verwijdering met speciale toepassingen

De vierde methode is vergelijkbaar met de eerste. Het verwijderingsprincipe is hier hetzelfde. Het verschil is dat u een van de de-installatieprogramma's moet installeren. Sommigen van hen zijn: Revo Uninstaller, TuneUp Utilities, Uninstall Tool, CCleaner.

Verwijdering via systeemterugdraaiing

De laatste manier is de meest radicale. Het is de moeite waard om in de meest uitzonderlijke gevallen een beroep te doen.

Wanneer u het systeem terugdraait, wordt niet alleen de antivirus verwijderd, maar ook de programma's die na de hersteldatum zijn geïnstalleerd.

Het werkmechanisme is als volgt: open in de hulpprogramma's de toepassing "Systeemherstel", volg de aangegeven instructies, stel de datum in en begin met de herstelprocedure.

Aanbevolen: