Hoe De Huidtint Te Egaliseren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe De Huidtint Te Egaliseren In Photoshop
Hoe De Huidtint Te Egaliseren In Photoshop

Video: Hoe De Huidtint Te Egaliseren In Photoshop

Video: Hoe De Huidtint Te Egaliseren In Photoshop
Video: Zo kun je gemakkelijk huid RETOUCHEREN in Photoshop 2024, Mei
Anonim

De tools van de grafische editor van Photoshop kunnen elk fotografisch portret aanzienlijk verbeteren, het gezicht van een persoon op de foto aantrekkelijker en helderder maken. Tegelijkertijd is het belangrijkste doel van het retoucheren van foto's om het uiterlijk van de huid te verbeteren en de toon te egaliseren.

Hoe de huidtint te egaliseren in Photoshop
Hoe de huidtint te egaliseren in Photoshop

instructies:

Stap 1

Download de grafische editor van Photoshop. Klik op het tabblad Bestand in het bovenste menu en klik op Openen. U kunt ook op de sneltoets Ctrl + Щ drukken. Open een foto met een duidelijke, voldoende grote gezichtsafbeelding. Maak een kopie van de achtergrondlaag door op de achtergrondlaag te klikken en op Ctrl + J te drukken.

Stap 2

Zoom in op de foto en verplaats het rode kader in de Navigator naar een gebied met een heldere huid. Druk op S op je toetsenbord. Klik in de werkbalk op het geselecteerde gereedschap en selecteer Kloonstempel (stempel). Verlaag de hardheid en hoofddiameter van de borstel.

Stap 3

Houd de alt="Image"-toets ingedrukt en klik op de plaats van het gezicht waar de huid zo glad mogelijk is en een egale kleur heeft. Laat de Alt-toets los. Sleep het gereedschap Kloonstempel over de plek die u wilt aanpassen. Controleer of er tekortkomingen zijn.

Stap 4

Selecteer de gezichtscontour met de Lasso Tool. Maak een startpunt, schets het gezicht en sluit de selectie tot het startpunt. Dupliceer het geselecteerde pad twee keer door op Ctrl + J te drukken. Verberg de tweede laag een tijdje door het oogje van het vierkant links van de laag te verwijderen.

Stap 5

Activeer de eerste laag en druk op Ctrl + b. Er wordt een venster met curven (Curves) geopend. Plaats een willekeurig punt op een rechte lijn en buig deze zodat de laag licht wordt. Plaats het kijkgaatje in de doos naast de tweede laag. Hierdoor wordt het zichtbaar.

Stap 6

Druk op Ctrl + B en maak de laag donkerder door een willekeurig punt op de lijn te plaatsen. Maak een derde laag. Vul met een vleestint (het dichtst bij de menselijke huid met # c18d78). Plaats deze laag tussen de verlichte en donkere lagen.

Stap 7

Klik op de verlichte laag. Vouw het tabblad Laag uit. Selecteer het item Laagmasker en klik op Alles verbergen. Herhaal hetzelfde met de donkere laag en de gevulde laag.

Stap 8

Selecteer de verlichte gezichtslaag. Neem een zacht, dekkend penseel door op I te drukken. Selecteer wit in het palet. Verf met een witte borstel over de te verlichten delen van het gezicht. Zet de overvloeimodus op Zacht licht op de verlichte gezichtslaag.

Stap 9

Herhaal dezelfde manipulaties met de opvullaag en de verduisterende laag. Ontwikkel op de verduisterende laag vooral de gebieden die donker moeten blijven (bijvoorbeeld ogen, wenkbrauwen). Tweak de combinaties van lichte, donkere en huidskleuren om een egale teint te krijgen.

Stap 10

Als het gebruik van het gereedschap Kloonstempel niet bij u past, kopieer dan de achtergrondafbeelding door op Ctrl + J te drukken. Open het tabblad Filter in het bovenste menu, selecteer vervolgens de groep Vervagen en klik op het label Gaussiaans vervagen. Verplaats het geopende venster iets opzij. Verplaats de straalschuifregelaar om het gezicht te vervagen. Klik op OK wanneer de vervaging is voltooid.

Stap 11

Schakel over naar een kopie van de achtergrondlaag, pak de Eraser van de werkbalk met een lichte hardheid. Wis overtollige onscherpte die verder gaat dan de contouren van het gezicht, evenals onscherpte in de ogen, in de mond en andere belangrijke delen van het gezicht. Zet de dekking van de laag op ongeveer 30-40%. De huidskleur wordt geëgaliseerd. Voeg de lagen samen tot één door op Ctrl + Shift + E te drukken.

Aanbevolen: