Hoe De Achtergrond Met Kleur Te Vullen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Met Kleur Te Vullen In Photoshop
Hoe De Achtergrond Met Kleur Te Vullen In Photoshop

Video: Hoe De Achtergrond Met Kleur Te Vullen In Photoshop

Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2022, December
Anonim

Voor de meeste basisbewerkingen voor beeldbewerking zijn de functies in de Paint grafische editor die bij Windows wordt gedistribueerd voldoende. Het enige ongemak is het ontbreken van de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen tegelijkertijd op verschillende lagen te plaatsen. Deze optie is beschikbaar in de Adobe Photoshop-editor, dus veel beeldmanipulaties erin zijn gemakkelijker uit te voeren. Dit geldt bijvoorbeeld voor het vullen van de achtergrond van de voltooide afbeelding met een andere kleur.

Hoe de achtergrond met kleur te vullen in Photoshop
Hoe de achtergrond met kleur te vullen in Photoshop

Het is nodig

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding met de achtergrond die u wilt bewerken in Photoshop. Om dit te doen, sleept u het gewenste bestand eenvoudigweg naar het grafische editorvenster. Een andere manier is om er met de rechtermuisknop op te klikken en Adobe Photoshop te selecteren in het vervolgkeuzemenu in het gedeelte "Openen met".

Stap 2

Maak een aparte laag om als achtergrond te gebruiken - klik op het pictogram Nieuwe laag maken in het deelvenster Lagen. Deze bewerking kan worden uitgevoerd met behulp van de sneltoetsen Shift + Ctrl + N.

Stap 3

Activeer het gereedschap Vullen - klik op de overeenkomstige knop op de werkbalk of druk op G.

Stap 4

Klik op het pictogram onder aan de werkbalk, waarmee de kleurenkiezer wordt geopend. In het palet moet u een nieuwe achtergrondkleur voor de originele afbeelding instellen en deze vervolgens sluiten met de knop OK. Klik ergens op een lege laag en Photoshop zal deze vullen met de door u gekozen kleur.

Stap 5

Selecteer de onderste laag (originele afbeelding) in het palet en maak er een kopie van. Dit komt omdat de achtergrondlagen van Photoshop in de meeste gevallen geen bewerking toestaan. Dit wordt aangegeven door het slotpictogram aan de rechterkant van de vergrendelde laaglijn in het lagenpaneel. De eenvoudigste manier om een ​​kopie te maken is door op de "sneltoetsen" Ctrl + J te drukken. U kunt ook het item "Laag dupliceren" in het gedeelte "Lagen" van de grafische editor gebruiken. Hetzelfde item is te vinden in het contextmenu dat wordt aangeroepen door met de rechtermuisknop op een regel in het lagenpaneel te klikken.

Stap 6

Breng de gemaakte dubbele afbeelding naar voren - sleep de lijn met de linkermuisknop omhoog in het lagenpaneel.

Stap 7

Schakel het gereedschap "Toverstaf" in - druk op de W-toets of klik op het bijbehorende pictogram op de werkbalk.

Stap 8

Verwijder alle achtergrondgebieden op de bovenste laag - klik op elk van hen met uw muisaanwijzer en druk op de Delete-toets. Hierdoor wordt de achtergrondkleurlaag zichtbaar door de transparant geworden vlakken.

Stap 9

Sla de bewerkte foto op. Als u van plan bent in de toekomst wijzigingen aan te brengen, laat dan een kopie achter in psd-indeling om de manipulaties niet opnieuw te herhalen met het maken van lagen. Het bijbehorende dialoogvenster wordt opgeroepen door op de sneltoets Ctrl + S te drukken. Om het werk in een van de gebruikelijke grafische formaten op te slaan, zijn er twee extra dialoogvensters die kunnen worden geopend met de Shift + Ctrl + S en alt = "Image" + Shift Combinaties + Ctrl + S. Extra dialoogvensters bevatten verschillende voorinstellingen voor het wijzigen van de eigenschappen van de afbeelding.

Populair per onderwerp