Een Computer Vergrendelen Met Een Wachtwoord A

Inhoudsopgave:

Een Computer Vergrendelen Met Een Wachtwoord A
Een Computer Vergrendelen Met Een Wachtwoord A

Video: Een Computer Vergrendelen Met Een Wachtwoord A

Video: Een Computer Vergrendelen Met Een Wachtwoord A
Video: How to set password on Laptop || Computer || Windows 10|| How To Change Password In Windows 10, 2020 2024, Mei
Anonim

Het Microsoft Windows-besturingssysteem biedt de mogelijkheid om gegevens te beschermen en de toegang tot informatie op een computer te beperken. Voor elke keer opstarten vraagt het systeem om een wachtwoord en een persoon die dit niet weet, kan de computer niet gebruiken. Er zijn verschillende stappen die u moet nemen om een wachtwoord in te stellen.

Een computer vergrendelen met een wachtwoord a
Een computer vergrendelen met een wachtwoord a

instructies:

Stap 1

Bedenk eerst een wachtwoord dat je zelf in de toekomst niet meer vergeet. Schrijf het eventueel op een vel papier, maar bewaar je aantekeningen dan niet in de directe omgeving van de computer, anders heeft het geen zin om een wachtwoord in te stellen.

Stap 2

Roep het "Configuratiescherm" op via het menu "Start". Selecteer in de categorie "Gebruikersaccounts" de taak "Account wijzigen" of klik op het pictogram "Gebruikersaccounts". Er wordt een nieuw venster geopend.

Stap 3

Selecteer in het nieuwe venster het account "Computerbeheerder" door met de linkermuisknop op het bijbehorende pictogram te klikken. In een nieuw venster met de vraag "Wat wilt u wijzigen in uw account?" selecteer de taak Wachtwoord maken.

Stap 4

Voer in het eerste veld "Voer nieuw wachtwoord in" het wachtwoord in dat u gaat gebruiken bij het inloggen op het systeem. Voer in het tweede veld "Voer wachtwoord in ter bevestiging" het wachtwoord in dat u zojuist hebt ingevoerd. Merk op dat dit hoofdlettergevoelig is (hoofdletters en hoofdletters).

Stap 5

Het derde veld is optioneel. Als u echter niet zeker weet of u uw wachtwoord snel kunt onthouden, gebruikt u dit veld om een hint te maken. Houd er hierbij rekening mee dat de tooltip zichtbaar is voor alle gebruikers die proberen in te loggen.

Stap 6

Klik op de knop "Wachtwoord maken". U wordt gevraagd om uw bestanden en mappen privé te maken. Lees de uitleg waarom dit nodig is en kies een van de opties: "Ja, maak ze persoonlijk" of "Nee".

Stap 7

Hiermee is het aanmaken van het wachtwoord voltooid. De volgende keer dat u inlogt, voert u uw wachtwoord in het daarvoor bestemde veld in en klikt u op de knop "Inloggen". Als u een schermbeveiliging gebruikt, kunt u de bescherming van uw computer versterken.

Stap 8

Roep de component "Beeldscherm" op en plaats op het tabblad "Screensaver" een markering in het veld "Wachtwoordbeveiliging". Daarna wordt het wachtwoord dat u gebruikt wanneer u zich aanmeldt bij het systeem ook gevraagd wanneer het nodig is om de computer terug te zetten naar de actieve modus nadat het opstartscherm verschijnt.

Aanbevolen: