Hoe Het Ods-formaat Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Ods-formaat Te Openen
Hoe Het Ods-formaat Te Openen

Video: Hoe Het Ods-formaat Te Openen

Video: Hoe Het Ods-formaat Te Openen
Video: AUTORESTART || Minecraft Plugin Tutorials [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

. Ods-bestanden (Open Document Spreadsheet) zijn Open Document-spreadsheets die zijn gemaakt in Open Office- of Star Office-programma's. Het formaat is ontwikkeld door de OASIS-gemeenschap, internationaal geaccepteerd en kan zonder beperkingen worden gebruikt.

Hoe het ods-formaat te openen
Hoe het ods-formaat te openen

instructies:

Stap 1

Het Open Document-formaat is een alternatief voor propriëtaire formaten zoals doc, xls en ppt (gebruikt in Microsoft Office-toepassingen van 1997 tot 2007).

Stap 2

Als u Microsoft Office 2007 hebt geïnstalleerd en een.ods-bestand moet openen, gebruikt u het Microsoft Excel-spreadsheetprogramma. Open een werkblad van Excel 2007. Klik in het bovenste menu op het tabblad Invoegtoepassingen.

Stap 3

Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Bestand importeren in ODF-indeling". U kunt ook de knop ODF-spreadsheetmenu importeren selecteren. Het dialoogvenster "ODF-spreadsheet importeren" wordt weergegeven. Klik daarin op het.ods-extensiebestand dat u wilt openen, klik op de knop "Openen".

Stap 4

Het is mogelijk om het.ods-bestand op een tweede manier te openen. Klik met de rechtermuisknop op ods. Selecteer in het contextmenu het item "Openen met …". vervolgens "Selecteer een programma". Selecteer het Microsoft Office Excel-programma. Vink het vakje aan naast 'Gebruik het voor alle bestanden van dit type'. Klik OK".

Stap 5

Als u Microsoft Office 2003 hebt geïnstalleerd, hebt u de Sun ODF-plug-in nodig om het ods-formaat te openen. Download het programma van de officiële website https://www.oracle.com/us/sun/index.htm (bestandsgrootte 33 MB)

Stap 6

Installeer de converter als een normaal programma. Open een werkblad van Microsoft Office Excel 2003. Selecteer in het menu Extra de optie Invoegtoepassingen. Klik in het dialoogvenster Invoegtoepassingen op de knop Bladeren. Specificeer in dit venster de locatie van het bestand odfaddin.xla (pad: С: / Program Files / Sun / Sun ODF Plugin for Microsoft Office *. * / Converter) en klik vervolgens op de knop "Ok".

Stap 7

De bovenste werkbalk, net boven het blad, heeft nu een nieuw paneel "Sun ODF Plugin". Er zitten knoppen op: "Bestand importeren in odf-formaat" en "ODF-bestand exporteren". Klik op de knop "Bestand importeren …". Selecteer het.ods-bestand, klik op de knop Openen.

Aanbevolen: